Naslovnica Kronika Četrti letošnji poostren nadzor avtobusov in tovornjakov

Četrti letošnji poostren nadzor avtobusov in tovornjakov

Avtor: Spletno Uredništvo
V ponedeljek se pričenja nova akcija za povečanje varnosti v cestnem prometu. S Policije so pojasnili, da gre tokrat za drugi del nacionalne in mednarodne vseevropske akcije s področja nadzora tovornih vozil in avtobusov.
Četrti letošnji poostren nadzor avtobusov in tovornjakov

Prizor z zadnje akcije nadzora nad tovornjaki in avtobusi, ki je bila na vrsti 13. aprila (foto: policija.si)

V prihajajočem tednu od ponedeljka 8. maja pa vse do nedelje 14. maja bodo policisti po Sloveniji izvajali poostrene nadzore nad avtobusi in tovornimi vozili, poleg tega pa jim bodo tudi pri ostalih rednih nalogah posvetili veliko pozornosti. Nadzori avtobusov bodo potekali predvsem na avtobusnih postajališčih v mestih, nadzori tovornih vozil pa pretežno s preusmeritvijo tovornih vozil na kontrolne točke na avtocestah.

To bo od pričetka leta 2023 že četrta podobna preventivna akcija na slovenskih cestah. Tokrat gre sicer za drugi del Nacionalne preventivne akcije za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov, ki jo policisti izvajajo v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa. Istočasno bo pod skupnim imenom ‘Truck & Bus’ potekal tudi usklajen poostren nadzor tovornjakov in avtobusov po ostalih državah EU.

»V štirih mesecih letošnjega leta je bilo v prometnih nesrečah udeleženih 849 voznikov tovornih vozil, od tega so jih povzročili 477. V teh nesrečah sta umrla dva voznika tovornih vozil. Dva voznika sta bila huje telesno poškodovana, 24 pa lažje. V enakem obdobju je bilo v prometnih nesrečah udeleženih 95 voznikov avtobusov, kar je za 4,4 odstotka več kot v enakem obdobju lani,« so pred začetkom akcije sporočili s Policije.

Dodali so še informacijo, da bo prihodnjo soboto, 13. maja, Javna agencija RS za varnost prometa v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Obrtno zbornico Slovenije ter partnerji v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem pripravila poseben brezplačen dogodek s predavanji in praktičnimi delavnicami, ki bodo potekale na vadbenem poligonu. Vso dogajanje bo potekalo med 10. in 14. uro, namenjeno pa bo prav voznikom tovornjakov in avtobusov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.