Naslovnica Trendi  Teden dobrodelnosti na RTV SLO bo posvečen starim in mladim

 Teden dobrodelnosti na RTV SLO bo posvečen starim in mladim

Avtor: Spletno Uredništvo
 Teden dobrodelnosti, ki ga Rdeči križ Slovenija pripravlja v sodelovanju s Televizijo Slovenija, bo letos na vrsti med 18. in 24. oktobrom. TV Slovenija bo v tem času promovirala zbiranje donacij, ki bodo namenjene zmanjševanju socialne izključenosti upokojencev in mladoletnikov.
Del ekipe oddaje ‘Dobro jutro’ (foto: Jan Vasiljevič/RTVSLO)

V letošnjem ‘Tednu dobrodelnosti Rdečega križa Slovenije’ bo TV Slovenija posebej promovirala zbiranje donacij tudi prek oddaj, kot so ‘Tednik’, ‘Dobro jutro’, kviz ‘Vem!’ in ‘Vikend paket’. Med 18. in 24. oktobrom bodo v teh oddajah spodbujali dobrodelnost, predstavili stiske številnih slovenskih družin in posameznikov, tokrat pa bo poseben poudarek na socialni izključenosti upokojencev in mladoletnikov.

»Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenija je bilo v Sloveniji v letu 2020 tveganju socialne izključenosti izpostavljen vsak osmi prebivalec. Še posebno problematična je dolgotrajna revščina, saj si ljudje zaradi nje lahko ne morejo privoščiti nekaterih dobrin, storitev in dejavnosti, ki so običajne za družbo, v kateri živijo, in se zaradi tega oddaljijo od socialnega okolja ali se celo izolirajo od družbe,« so pojasnili z RTV SLO.

Med drugim bo govora o delu mladih prostovoljcev Rdečega križa Slovenije (RKS) na področju sociale, o uspešnem medgeneracijskem sodelovanju, o projektu ‘Izmenjevalnica’, o telefonskemu družabništvu za starejše…. Z RKS so poudarili, da bodo del donacij porabili za pomoč pri plačilu položnic za ogrevanje ali internet ter za nakup hrane (tudi posebne hrane za vse tiste, ki imajo specifične zdravstvene težave), del sredstev pa za enotedenska letovanja otrok in starejših.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.