Naslovnica Trendi Ta teden na 70. Festivalu Ljubljana Malkovich, Muti in Carmen

Ta teden na 70. Festivalu Ljubljana Malkovich, Muti in Carmen

Avtor: Spletno Uredništvo
Ljubljana festival letos praznuje svojo 70. izvedbo z vrhunskim programom in z vrhunskimi gosti. Tako se bodo v tem tednu zvrstili opera Carmen, glasbeno-gledališka predstava s slavnim Johnom Malkovichem in nastop orkestra pod vodstvom svetovno priznanega dirigenta Riccarda Mutija.
Ta teden na 70. Festivalu Ljubljana Malkovich, Muti in Carmen

Vrhunski teden na Festivalu Ljubljana bo pričel slavni John Malkovich (foto: visitljubljana.com)

Organizatorji Ljubljana festivala so se letos res potrudili. Za primerno obeležitev 70. izvedbe festivala so namreč k sodelovanju pritegnili nekaj svetovnih zvezd z različnih področij kulture in nasploh poskrbeli za program izjemno visoke kakovosti. Tako se bo teden pričel z glasbeno-gledališko predstavo z naslovom ‘Glasbeni kritik’, ki bo na sporedu ob 20. uri v Cankarjevem domu.

Osrednja zanimivost te predstave je vloga pripovedovalca – glasbenega kritika, ki jo igra slavni ameriški igralec John Malkovich. »Malkovich se s karizmatičnim nastopom povsem vživi v odklonilno in mestoma posmehljivo držo glasbenih kritikov del glasbenih mojstrov, ki jim še danes radi prisluhnemo,« razkriva napovednik tega dogodka z originalnim konceptom, kjer za primerno glasbeno kuliso skrbi šesterica vrhunskih izvajalcev.

Jutri (torek, 19. julija) se bo izjemni program 70. Festivala nadaljeval nastopom z Mladinskega orkestra Luigija Cherubinija, ki bo prav tako na sporedu ob 20. uri v Cankarjevem domu. Vodil ga bo namreč italijanski dirigent Riccardo Muti, ki je en najboljših dirigentov na zemeljski obli. Muti je leta 2004 tudi ustanovil ta orkester, v katerem nastopajo najbolj perspektivni mladi italijanski glasbeniki, ki jih izbere mednarodna žirija.

Nato se za četrtek (21. julija ) ob 20.00 v Cankarjevem domu napoveduje še slavna opera Carmen, za katero je glasbo spisal Georges Bizet. Dirigent te operne predstave bo Simon Krečič, medtem ko bo režiser Juan Guillermo (ki je Andaluzijec, zgodba predstave pa se dogaja prav v Andaluziji). Nastopili bodo Simfonični orkester SNG Maribor, Zbor Opere SNG Maribor, Baletni ansambel SNG Maribor in romunska mezzosopranistka Ramona Zahari.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.