Naslovnica Gospodarstvo Neptune Barcelona bo svojo službo pričela v Kopru

Neptune Barcelona bo svojo službo pričela v Kopru

Avtor: Spletno Uredništvo
Iz Luke Koper tudi sredi poletja prihaja novica o novih poslih. Tokrat so v tovornem pristanišča pričakali obisk povsem nove ladje za pretovor vozil Neptune Barcelona, ki lahko prevaža do 7.000 avtomobilov.
Neptune Barcelona bo svojo službo pričela v Kopru

Neptune Barcelona med jutranjim prihodom v Koper (foto: luka-kp.si)

Iz Luke Koper d.o.o. tudi sredi najbolj vročega dela poletja prihaja novica o novih gospodarskih povezavah. Tako se je v slovenskem državnem tovornem pristanišču na svojem prvem potovanju privezala nova ladja Neptune Barcelona, ki je namenjena prevozu vozil. Predvsem gre za osebne avtomobile, za pretovor katerih ima koprska Luka izjemno velike kapacitete. V Kopru imajo namreč peti največji terminal za avtomobile v Evropi.

Uradni podatki Luke Koper d.o.o. govorijo o 670.000 kvadratnih metrih odkritih skladiščnih površin, kar pomeni kar 34.000 parkirnih mest. Poleg tega pa so doslej usposobili za 225.000 kvadratnih metrov pokritih parkirnih površin, kjer lahko pod streho skladiščijo še 10.000 avtomobilov. Avtomobili pa skozi koprsko pristanišče potujejo predvsem med Japonsko in Južno Korejo ter Poljsko, Češko, Slovaško, Madžarsko, Avstrijo in Nemčijo.

»Danes smo v našem pristanišču prvič pozdravili ladjo za pretovor vozil Neptune Barcelona. Zgradili so jo na Reki, lastnik pa je grški ladjar Neptune Lines. 200 metrov dolga in 32 metrov široka RO-RO ladja lahko v svoji 13 nadstropni garaži na 58.000 kvadratnih metrih skladišči do 7.000 vozil. Gre za Neptunovo prvo ladjo, namenjeno čezoceanskemu (deep-sea) transportu vozil med Evropo in Daljnim vzhodom,« so pojasnili z Luke Koper.

Dodali so še informacijo, da je doslej ladjar Neptune lines svoje RO-RO tovore (tovore na kolesih) prevažal po Sredozemlju, na sever Evrope in v vodah Črnega morja. Sicer je bila ladja Neptune Barcelona na Reki splovljena šele prejšnji torek (12. julija), seveda ob prisotnosti številnih visokih gostov iz Hrvaške in iz Grčije. Ta ladja pa je obenem že 19 plovilo, s katerim danes razpolaga ladjar Neptune Lines.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.