Naslovnica Trendi Ta teden kar tri programske novosti na TV Slovenija

Ta teden kar tri programske novosti na TV Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo
Televizija Slovenija doživlja pravi jesenki programski preporod. Jutri zvečer bo na TV SLO 1 vrsti prenovljena oddaja Arena, konec tedna se na prvi program vrača glasbeno-humoristična oddaja V petek zvečer, v soboto zvečer pa se začenja ’33/45′ – nova tedenska glasbena oddaja na TV SLO 2.
Ta teden kar tri programske novosti na TV Slovenija

Največja programska novost tedna bo voditeljica Leila Aleksandra Jelić in oddaja 33/45 (foto: RTV SLO)

Služba za komuniciranje RTV Slovenija je objavila, da je bila oddaja ‘Arena’ po številnih kritikah glede vsebin, kakovostne ravni in novinarske strokovnosti, pravkar močno prenovljena. Sedaj bo imela jasen vsebinski fokus in bo vse do konca leta posvečena odpravljanje posledic vremenskih katastrof. Uvodno ‘Areno’ nove sezone, ki bo jutri ob 21. uri na TV SLO 1, bosta vodila Elen Batista Štader in Jan Novak, urednica bo Vesna Pfeiffer.

Nato se v petek (29. septembra) na prvem programu TV Slovenija začenja še nova sezona glasbeno-humoristične oddaje ‘V petek zvečer‘. Od 20. ure dalje bodo petkovi večeri za mnoge potekali v družbi voditeljev Melani Mekicar in Blaža Švaba, ob spremljavi skupine Diamanti ter ekipe izkušenih humoristov. Novosti prihajajoče sezone bosta rubrika ‘Na glavo’ ter dobrodelni kviz ‘Glasbenik sem’.

V soboto (30. septembra) pa bo ob 22. uri na TV SLO 2 luč sveta prvič ugledala nova tedenska glasbena oddaja z naslovom ’33/45′. V njej bo voditeljica Leila Aleksandra Jelić govorila o različnih glasbenih zvrsti, kreativnih procesih in zaodrju, sledila bo dogodkom na glasbeni sceni, jih napovedovala in tudi gostila glasbenike. Posebna rubrika te oddaje bo ‘Spot tedna’, saj ga bodo gledalci izbrali prek spleta.

Za mlajše gledalce in gledalke velja pojasniti, da je oddaja naslov ’33/45′ dobila ime po hitrosti vrtenja velikih (33 obratov na minuto) in malih vinilnih plošč (45 obratov na minuto). Prav tako so na TV Slovenija ob sobotah zvečer na drugem programu v preteklosti že predvajali glasbeno oddajo, ki se je v tem pomembnem terminu tudi dobro obnesla.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.