Naslovnica Šport Svetovni prvaki Francozi dvakrat proti neobremenjeni Sloveniji

Svetovni prvaki Francozi dvakrat proti neobremenjeni Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo

Tudi leto 2019 se je za najboljše slovenske rokometaše začelo z zborom reprezentance. Naš izbrano vrsto v naslednjih dneh čakata dve prijateljski tekmi s Francijo. Francozi se pripravljajo za bližnje SP, naši pa ne.

slovenija celjeFrancija bo branila naslov svetovnega prvaka, predlani bronasta Slovenija pa bo SP žal spremljala le prek ekranov (foto: rokometna-zveza.si)

 

Na mini-pripravah slovenske moške izbrane vrste v Zrečah se je takoj po novem letu zbralo 18 rokometašev, med njimi pa zaradi bolezni ni bilo Darka Cingesarja, ki ga je v zadnjem trenutku nadomestil Matic Verdinek. Pred tem je moral slovenski selektor Veselin Vujović zamenjati tudi poškodovanega Igorja Žabića in namesto njega ekipi priključiti Vida Poteka.

“Ta ciklus bomo oddelali po naših najboljših močeh, saj se pripravljamo že za aprilske kvalifikacije, v katerih se bomo dvakrat pomerili z Nizozemci, proti katerim pričakujem dve težki tekmi. Teden, ki je pred nami, bomo izkoristili za povezovanje med igralci in oba dvoboja, ki nas čakata. Pričakujem, da bomo delo opravili resno. Tokrat nimamo nobenega pritiska, tako da moramo predvsem uživati in odigrati dve dobri tekmi proti Franciji”, je napovedal kapetan Vid Kavtičnik.

Za Francoze, šestkratne svetovne prvake in zmagovalca zadnjega SP leta 2017, bosta tekmi s predlani tretjeuvrščeno Slovenijo zelo pomembni. Že od četrtka 10. januarja jih namreč čaka nastop na naslednjem svetovnem prvenstvu, katerega bosta do konca meseca skupaj gostili Nemčija in Danska. Tam francosko reprezentanco najprej v Berlinu čakajo dvoboji v izjemno težki skupina A, v kateri so še domačin Nemčija, Rusija, Srbija, Brazilija in Južna Koreja. 

Izbranci slovenskega selektorja Vujovića so sicer v Zrečah opravili tri treninge in se fotografirali v novi športni opremi. Danes dopoldan je slovenska reprezentanca že odpotovala v Francijo, natančneje v Rouen, kjer bosta na sporedu obe pripravljalni srečanji. Jutri, v soboto, 5. januarja, se bosta Francija in Slovenija srečali ob 17. uri, v ponedeljek pa bo druga tekma na spredu ob 19. uri. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.