Naslovnica Slovenija Prihajajo Dnevi odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov

Prihajajo Dnevi odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov

Avtor: Spletno Uredništvo

Dnevi odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov se hitro bližajo in sicer bo ta vseslovenski promocijski projekt na sporedu od sobote od 22. avgusta pa do nedelje, 30. avgusta. Letos bo sodelovalo 21 nosilcev kmetijskih dejavnosti, med katerimi prednjčijo ekološke kmetije. 

Prihajajo Dnevi odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektovPrimorski udeleženec Dnevov – Vinarstvo Rebula iz kraške vasi Brestovica pri Komnu – bo vrata odprlo že v petek, ko bo startalo s tradicionalno osmico (foto: FB Vinarstvo Rebula)

 

Letos bodo Dnevi odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov na vrsti že čez nekaj dni. Začeli se bodo namreč v soboto, 22. avgusta, iztekli pa se bodo v nedeljo, 30. avgusta. V sklopu predvidenih aktivnosti projekta se bo predstavilo 21uspešnih zgodb s podeželja, ki so bile subvencionirane z evropskimi sredstvi. Te kmetije in ostali podeželski projekti zastopajo vsa področja Slovenije, zanimivo pa jih je tokrat največ iz Podravske regije.

Z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), ki je skupaj z 21 udeleženci osrednji soorganizator projekta, so še omenili, da tokrat sodeluje največ ekoloških kmetij. Podaljšani teden, v katerem bodo potekali Dnevi odprtih vrat, bo obiskovalcem ponudil izjemno priložnost za ogled dela na kmetiji, kmetijske mehanizacije, živali in pridelkov ter tudi za vzpostavitev neposrednega osebnega stika s kmetovalci. 

Prav zato so nekatere kmetije med predvidene dejavnosti uvrstile tudi animacijske aktivnosti za otroke. Vseh 21 udeležencev se seveda priporoča za družinske izlete, nekatere pa seveda nudijo tudi možnost koriščenja turističnih bonov. Na MKGP pravijo, da je izpeljava Dnevov odprtih vrat namenjena osveščanju glede lokalne pridelave hrane, ohranjanja podeželske krajine ter preživljanja aktivnega prostega časa in dopustov na podeželju.

Na seznamu so naslednje kmetije in ostali podeželski projekti,oz. njihovi nosilci: Turistična in ekološka kmetija Pri Baronu, Hiša vin Kokol, Andrej Golenač, Ekološka kmetija Kosec, Občina Sv. Andraž v Slov. goricah in Vinogradniško sadjarsko društvo Vitomarci, Ekološka kmetija Udovič – Natural Cottage Herbs Glamping, Xena d.o.o. – PE Izobraževalni center Eksena, Turistična kmetija Hlebec in  TIC Hrastnik.

Na seznamu so tudi Gregor oz. kmetija Slavec, Ekološka kmetija Zadravec, Vinarstvo Rebula, Eko-socialne kmetije Korenika, Davorin Selinšek, Ekološka turistična kmetija TONCEVI, Vinska klet Renčel, Lokalni produkti Blagajeve dežele, Krčma Janževina, Eko Prlekija d.o.o. ter Zeliščni vrt Majnika in Zavod 100% naravno botanik Ormož.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.