Naslovnica Šport Svetovni podprvak Dovizioso o karanteni, zadnji gumi in ostalih neznankah sezone

Svetovni podprvak Dovizioso o karanteni, zadnji gumi in ostalih neznankah sezone

Avtor: Spletno Uredništvo

Medtem, ko je svetovno prvenstvo v motociklizmu začasno prekinjeno, so pri Ducatiju v javnost poslali zanimiv intervju s svojim najboljšim voznikom v razredu MotoGP Andreom Doviziosom. Popularni ‘Dovi’ je razkril marsikaj o tem, kako preživlja pandemijo in kakšne občutke ima za sezono 2020.

Svetovni podprvak Dovizioso o karanteni zadnji gumi in ostalih neznankah sezone

Dirkač Andrea Dovizioso je navajen na najrazličnejše težave, vendar letošnjih zagotovo ni pričakoval (foto: ducati.com)

Vsi Italijani so že od 9. marca v kolektivni karanteni, v tednu pred tem pa je prišlo do odpovedi starta v sezono 2020 svetovnega prvenstva v motociklizmu za razred Moto GP, ki bi moralo biti v Katarju 8. marca. Prvi voznik tovarniške ekipe Ducatija Andrea Dovizioso je tako ostal v osami doma v Forlìju, kjer mu razen vzdrževanja fizične kondicije in posvečanje časa družini ne preostane prav veliko drugega, kar bi lahko počel. Sicer je odpoved začetnih dirk sezone Ducatiju kar ustrezala. 

Pred sprva predvidenim startom sezone v razredu MotoGP 2020 so namreč vsa moštva opravila le dve testiranji in pri italijanski ekipi z rezultati niso bili najbolj zadovoljni. Zaradi nove zadnje pnevmatike Michelina so se namreč, podobno kot pri Hondi, znašli v povsem nepričakovanih težavah. Nenadoma je nova zadnja guma ponudila toliko večji (celo prevelik) oprijem, da so se pojavile težave na prednjem delu motorja.

“Na začetku je bilo videti, kot da se nove pnevmatike niso dobro prilagajale načinu vožnje in našim značilnostim. Mislim pa, da smo na koncu med testom v Katarju uspeli izboljšati splošne občutke glede motorja. Na žalost še ne pomeni, da nam bo šlo dobro na vseh dirkališčih. Zadnje pnevmatike so različne in na prednje pnevmatike zelo vplivajo. Opravili smo veliko krogov, vendar je med testom težko najti enake pogoje kot na dirki, “ je v intervjuju za spletno stran Ducatija dejal Dovizioso.

‘Andrej’ je pojasnil tudi, zakaj med testiranji navadno ni med najhitrejšimi (pri tem malce spominja na sonarodnjaka Valentina Rossija). Ko se posveča testiranju novih materialov oziroma komponent motocikla, mora namreč dobro preveriti, kako se novosti obnesejo v različnih pogojih, saj moštvo potrebuje čimbolj verodostojne povratne informacije. Kljub pandemiji, težavam Ducatija na zimskih testiranjih in vseh neznankah glede starta sezone 2020, pa Andrea ostaja optimist.

Lanski svetovni viceprvak v razredu MotoGP (leta 2004 je bil svetovni prvak v razredu do 125 ccm in leta 2007 svetovni podprvak v razredu do 250 ccm) napoveduje, da se bo z Ducatijevim lepotcem Desmosedici GP20 poskusil boriti za naslov prvaka, ni pa ravno prepričan, če bo to tudi dejansko možno. Konkurenca se mu namreč zdi zelo močna oz. zelo hitra.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.