Naslovnica Šport Svetovni nogomet čakajo mnogi izzivi

Svetovni nogomet čakajo mnogi izzivi

Avtor: Spletno Uredništvo

Svetovna nogometna zveza FIFA je objavila nova priporočila in odločitve glede mednarodnih tekmovanj, ki bi morala v prihodnjih mesecih potekati pod njenim okvirjem. Čaka pa jo še veliko dela, tako glede prestopov, terminov tekem in tudi glede denarja, oziroma finančne pomoči svetovnemu nogometu. 

Mednarodnih nogometnih tekem pod odkriljem FIFA vsaj še 3 mesece ne bo na spregled (foto: pixabay.com)

Biro Sveta mednarodne nogometne zveze FIFA je pred kratkim ustanovil posebno delovno skupino za obravnavanje posledic pandemije COVID-19. V tej delovni skupini se nahajajo administracija FIFA, generalni sekretarji zveze in voditelji oziroma zastopniki vseh svetovnih konfederacij – evropske nogometne zveze UEFA, afriške CAF, azijske AFC, oceanijske OFC, severno in srednjeameriške CONCAF ter južnoameriške CONMEBOL.

Delovna skupina FIFA-konfederacije, kot se uradno imenuje to novo telo, je opravila prvo video-konferenco, na kateri so sodelujoči enoglasno sprejeli celo vrsto priporočil. Glede tekmovalnega koledarja so preložili vse moške in ženske tekme, ki bi morale biti na vrsti junija letos. O novih terminih kvalifikacijskih tekem in raznih mednarodnih tekmovanj se bo FIFA dogovarjala s posameznimi konfederacijami.

»FIFA bi se rada zahvalila za pozitivne prispevke in sodelovanje predstavnikov vseh konfederacij ter izpostavila duh enotnosti, solidarnosti in medsebojnega razumevanja, ki je bil vrhunec pri sprejetju teh odločitev. Tudi FIFA poudarja, da mora biti zdravje vedno prva prioriteta in glavno merilo v vsakem procesu odločanja, zlasti v teh časih, polnih izzivov,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Odločitev o letošnjem svetovnem nogometnem prvenstvu v futsalu, ki bi moralo jeseni potekati v Litvi, bo predvidoma sprejeta do konca aprila 2020. Poleg tega naj bi v kratkem FIFA izdala smernice in priporočila za prestope nogometašev ter ustanovila globalni podporni sklad za nogomet. Če bo do ustanovitve tega sklada res prišlo, pa bo v svetovni nogometni javnosti zagotovo še precej debat o tem, predvsem glede transparentnega deljenja denarja.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.