Naslovnica Gospodarstvo Svetovni gospodarski forum v Milanu je tokrat potekal prek spleta

Svetovni gospodarski forum v Milanu je tokrat potekal prek spleta

Avtor: Spletno Uredništvo

Te dni je v Milanu potekal letošnji World Business Forum (WOBI), tokrat pa je bil zaradi epidemioloških razmer izpeljan prek spleta. Sicer ta dogodek običajno gosti svetovne znane goste, ki privabljajo predstavnike italijanskih in tujih podjetij, da bi jim predstavili zadnje trende z različnih področij poslovanja.

 Svetovni gospodarski forum v Milanu je tokrat potekal prek spleta

Prizor iz milanskega foruma iz lanskega leta, ko še ni bilo pandemije (foto: Spirit Slovenija)

 

Milanski World Business Forum (WOBI) je tokrat privabil več kot 2.700 vodstvenih kadrov in več kot 600 podjetij iz 15 držav. Ker je Italija ena izmed najpomembnejših gospodarskih partneric Slovenije, je slovenska prisotnost na dogodku stalnica. Poleg tega se s prisotnostjo povečuje prepoznavnost slovenskega gospodarstva ne le na italijanskem, ampak tudi na širšem mednarodnem trgu.

Za slovensko udeležbo na forumu v prestolnici Lombardije že od leta 2012 skrbi javna agencija SPIRIT Slovenija. Letos je za digitalno izvedbo foruma pripravila promocijski video ‘Green. Creative. Smart.’ ter ga skupaj z drugimi digitalnimi sporočili uporabila, da je predstavila dosežke slovenskega gospodarstva in prednosti poslovanja v Sloveniji. Sicer je tokrat WOBI potekal pod naslovom ‘Remakers. Rethinking companies. Reconnecting people. Reinventing business.’

Letos so na forumu kot gostje sodelovali režiser James Cameron (Titanic, Avatar), Daniel Lamarre (direktor Cirque du Solei), Seth Godin (znan poslovni mislec na področju vodenja v obdobju digitalnih tehnologij), Guy Kawasaki (z delovnimi izkušnjami iz podjetij Google in Apple, trenutno vodja start-upa Canva), Carla Harris (izvršna direktorica Morgan Stanley), Ram Charan (svetovalec podjetjem GE, Bank of America in Verizon).

Ko so sporočili z agencije Spirit Slovenija, so tokrat predavatelji prek spleta govorili o tem, kako prepoznati in upravljati talente ter kako spodbujati učenje, inovativnost, kreativnost in zaupanje. Prav tako so se dotaknili aktualnih tem, kako na vodenje in uvajanje sprememb vplivajo nove tehnologije ter kako prilagoditi delovanje zaposlenih in podjetij na nenehno spreminjajoče se razmere poslovanja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.