Naslovnica Šport Sveti Luka pomagaj

Sveti Luka pomagaj

Avtor: Spletno Uredništvo

Novi selektor slovenske košarkarske članske reprezentance Aleksander Sekulić je objavil spisek petnajstih košarkarjev, ki se bodo v nedeljo zbrali v Ljubljani in začeli priprave na drugi cikel kvalifikacij za EuroBasket 2022, kjer naše čakata tekmi proti Ukrajini in Madžarski. Na seznamu ni slovenskih igralcev iz Lige NBA in klubov Evrolige, tako da je ta zasedba spet zelo oddaljena od osnovne ideje, da naj bi igrali za reprezentanco igrali najboljši košarkarji. Nastop zvezdnika Luke Dončiča bi lahko precej izboljšal slovenski izhodiščni položaj, a je malo možnosti, da bi se to dejansko zgodilo.   

Sveti Luka pomagajTudi Klemna Prepeliča, ki se je močno potrudil ob zadnji zmagi proti Avstriji, tokrat ne bo zraven (foto: fiba.com)

 

Selektor košarkarske reprezentance Slovenije Aleksander Sekulić je pravkar objavil spisek petnajstih igralcev za drugi cikel kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2022, kjer naše v Stožicah konce novembra čakata tekmi proti Ukrajini in Madžarski. Slovenija bo v kvalifikacijski skupini F najprej v soboto 28. novembra ob 20.10 uri gostila Ukrajino, potem pa v ponedeljek, 30. novembra še bolj pomemben dvoboj proti Madžarski.

Na seznamu so Jaka Blažič, Edo Murič in Alen Hodžič (vsi Cedevita Olimpija), Urban Durnik in Jurij Macura (oba Koper Primorskaa), Gregor Hrovat (Cholet, Francija), Jan Kosi, Miha Škedelj in Luka Lapornik (vsi Krka), Blaž Mahkovic (Helios Suns), Blaž Mesiček (Split, Hrvaška), Jordan Morgan (Unics, Rusija), Matic Rebec (Rouen Metropole, Francija), Luka Rupnik (Zaragoza, Španija) In Jan Špan (Delteco Gipuzkoa, Španija).

Kot je razvidno iz seznama, bo spet manjkala praktično cela ekipa, ki je leta 2017 osvojila naslov Evropskega prvaka. Iz različnih vzrokov ne bo namreč Gorana Dragića, Vlatka Čančarja, Klemen Prepeliča, Alekseja Nikolića, Žige Dimca, Gašperja Vidmarja, pa tudi Zoran Dragić in Žan Mark Šiško tokrat ne bosta prisotna. Obstaja pa manjša možnost, da bi na teh tekmah zaigral prvi zvezdnik slovenske košarke Luke Dončič, ki še čaka na dovoljenje iz Dallasa.

Z vsem spoštovanjem do igralcev s seznama bi Luka Magic prišel izjemno prav, še posebej zato, ker je slovenska reprezentanca kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2022 februarja začela zelo slabo. Na prvem nastopu je 77:75 izgubila na Madžarskem, nato je v Kopru s precej težavami premagala Avstrijo 85:78. Slovenska izbrana vrsta se bo sicer v Ljubljani zbrala v nedeljo zvečer in prvi trening opravila v ponedeljek dopoldan, že pred tem jo čakajo testiranja….

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.