Naslovnica Slovenija Državne strukture nizajo vrsto spletnih dogodkov

Državne strukture nizajo vrsto spletnih dogodkov

Avtor: Spletno Uredništvo

Državne službe te dni delujejo predvsem virtualno oziroma prek spleta. Vrstijo se številni spletni dogodki – webinarji, predavanja, seminarji, sestanki… Na njih je govora o različnih temah od žensk v znanosti, do umetne inteligence, pandemije, bančništva, državne uprave in celo o tehnikah merjenja telesne temperature. 

Državne strukture nizajo vrsto spletnih dogodkovOrganizirati seminar o merjenju telesne temperature dobrih 8 mesecev po razglastitvi izrednih razmer v državi se zdi precej prepozno (foto: pxfuel.com)

 

 V prestolnici pravkar poteka spletna okrogla miza z naslovom ‘Prve docentke Univerze v Ljubljani’, ki jo je organiziralo ‘Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport’ (MIZS). Na njej govorijo o prvih docentkah Univerze v Ljubljani, ki so v drugi polovici 20. stoletja kljub številnim težavam sooblikovale slovensko znanost. Govora je tudi o tem, kakšen je položaj žensk v slovenski znanosti danes. Dogodek poteka v okviru ‘Meseca znanosti’ in ‘Evropske noči raziskovalcev – Humanistika, to si ti!’

MIZS pa že za jutri ob 11. uri pripravlja drugo podobno spletno prireditev in sicer ‘UNESCO dan filozofije 2020’. Na njemu se bodo posvetili filozofski analizi umetne inteligence, okroglo mizo bo moderiral dr. Tomaž Grušovnik, vse pa bo potekalo pod okriljem Urada za UNESCO, UNESCO IRCAI, Slovenskega filozofskega društva ter UP – Pedagoške fakultete, Pedagoškega inštituta in Društva za razvoj humanistike.

Vrh Ministrstva za finance (MF) je včeraj sodeloval na digitalnega dogodku ‘Green Finance: Is the Future of Money Green’, ki so ga pripravili Britansko-slovenska gospodarska zbornica in Britansko veleposlaništvo v Ljubljani. Videokonferenca je bila posvečena predvsem pogovoru o zelenem bančništvu in o zelenih projektih, o usmeritvah Slovenije, o načrtih Združenega kraljestva za zeleno prihodnost in o izboljšavah na področju trajnostnega financiranja v okviru globalnih pobud za zeleno rast.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), Laboratorij za metrologijo in kakovost ter z Uradom RS za meroslovje bodo 24. novembra organizirali webinar na temo ustreznega merjenja telesne temperature. »Prikazani bodo osnovni merilni principi, tehnologije ter možnosti in omejitve na področju merjenja telesne temperature in nekaterih drugih povezanih meritev,« pojasnjujejo z MGRT, kjer so očitno šele 8 mesecev po prvi razglasitvi epidemije zaznali potrebo po formalizaciji merjenja temperature.

Ministrstvo za javno upravo (MJU) pa je sodelovalo na mednarodnem spletnem srečanju ‘Waking up to a new reality: what a pandemic tells about the practice of government’, ki je potekal v okivru konference ‘Governance after shock’ (Upravljanje po šoku) v organizaciji OECD. Tema pogovora je bilo soočanje in odziv na epidemijo virusa Covid – 19 v javnem sektorju, sodelovali pa so še predstavniki Gruzije, Južne Afrike in Portugalske. MJU je spregovorilo tudi o novi strategiji ‘Digitalna Slovenija’ in ‘Strategiji digitalne javne uprave 21-27’.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.