Naslovnica Gospodarstvo STO s štirimi promocijami v obliki srečanj na Instagramu

STO s štirimi promocijami v obliki srečanj na Instagramu

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija (STO) je napovedala, da bo v letu 2019 na Instagramu pripravila štiri posebne dogodke. STO bo organizirala štiri “InstaMeete”, torej srečanja z vplivneži na Instagramu, ki bodo s svojimi sledilci delili lepote Slovenije.

ljubljana 2Glas o lepotah naše dežele se širi tudi po Istagramu (foto: Nigle Swales/flickr.com)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) bo na posameznem InstaMeetu gostila po pet vplivnežev iz različnih trgov. Na spletni strani I Feel Slovenia je za vplivneže na voljo obrazec, s katerim se prijavijo za sodelovanje. Vsak od štirih InstaMeetov bo potekal na vnaprej določeno temo, oziroma segment turistične ponudbe.   

Prva tema bo ‘Raznolika Slovenija’ (predvidoma v začetku marca), druga ‘kultura/mestni pobeg’ (sredi aprila), tretja  tema bo ‘izven ustaljenih poti’ ( v prvi polovici julija), zadnja pa ‘gore in narava’ (v drugi polovici oktobra).  Z organiziranimi skupinskimi obiski Slovenije želi Slovenska turistična organizacija (STO) doseči čim več uporabnikov na Instagramu ter pridobiti nove sledilce profila Feel Slovenia.

Industrija vplivnostnega marketinga (t. i. influencer marketing) naj bi po napovedih do leta 2022 dosegla med 5 in 10 milijard dolarjev, zato strokovnjaki svetujejo, da se blagovne znamke za promocijo povežejo z vplivneži na družbenih omrežij.

Sledilci po raziskavah veliko bolj zaupajo vplivnežem kot zvezdnikom, kar pomeni, da imajo vplivneži večjo stopnjo sodelovanja s sledilci (t. i. engagement rate) kot blagovna znamka sama. STO verjame, da bo vsebina, ki jo bodo vplivneži delili s svojimi sledilci, le-te prepričala, da obiščejo Slovenijo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.