Naslovnica Šport Domače nogometne novosti tudi med prazniki

Domače nogometne novosti tudi med prazniki

Avtor: Spletno Uredništvo

V domačih nogometnih krogih se je med prazniki nabralo nekaj zanimivih vesti. Nekaj jih je povezanih z reprezentaco, nekaj pa s prestopnim rokom, ki se je pravkar pričel.  

ibraimiAgim Ibraimi je bil ob izteku pogodbe predrag in prestar za sedanje Domžale (foto: nkdomzale.si)

 

Slovenska članska reprezentanca v marcu pričenja s kvalifikacijami za vseevropski UEFA Euro 2020, selektor Matjaž Kek, ki je reprezentanco prevzel po nastopih v Ligi narodov, pa bo že pred tem pričel še drugi selektorski mandat na slovenski klopi. Slovenska izbrana vrsta se bo na prijateljski tekmi, ki bo 24. januarja v španski Marbelli, pomerila s Kitajsko.

Reprezentanci Slovenije in Kitajske sta se srečali le enkrat – leta 2002 v Hong Kongu se je tekma končala brez zadetkov. Tokrat pa ne bo šlo za tekmo najboljših izbranih vrst, saj tekma ne bo odigrana v uradnem Fifinem terminu. Selektor Kek bo lahko računal le na tiste igralce, ki bodo dobili dovoljenje svojih klubov. In le-teh najbrž v tem obdobju ne bo prav veliko.

Sicer bo Kitajska v Marbelli nastopila z reprezentanco do 25 let, kar je prav tako nenavadna izbira. Slovenija se bo na jug Španije odpravila 19. januarja, vrnila pa se bo 25. januarja. Na slovenskih vratih na tej turneji skoraj zagotovo še ne bo Jana Oblaka, ki naj bi se v izbrano vrsto vrnil s pričetkom marčevskih kvalifikacij za UEFA Euro 2020, ko Slovenija gostuje v Izraelu. 

Od prvih prestopnih novosti velja prvega omeniti reprezentanta Aljaža Struno, ki bo kariero nadaljeval v Dinamu. Pa ne v Zagrebu, Bukarešti, Dresdnu ali Moskvi, ampak pri ekipi Dynama iz teksaškega Houstona. Prišlo je tudi do prekinitve dolgoletnega in zelo uspešnega sodelovanja med trenerjem Miranom Srebrničem in Gorico.

Iz Domžal pa je prišla morda še najbolj nepričakovana vest in sicer, da izkušena Agim Ibraimi in Andraž Kirm odslej nista več člana njihove ekipe, ki je jesenski del 1. SNL končala na četrtem mestu.    

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.