Naslovnica Trendi Steven Spielberg se vrača z avtobiografskim filmom Fabelmanovi

Steven Spielberg se vrača z avtobiografskim filmom Fabelmanovi

Avtor: Spletno Uredništvo
En najbolj znanih režiserjev vseh časov Steven Spielberg je posnel že marsikaj, tokrat pa se je lotil prav posebne teme. Posnel je namreč film o sebi, natančneje o svojem otroštvu.
Steven Spielberg se vrača z avtobiografskim filmom Fabelmanovi

Zgodovinski trenutek, ko se je mali Steven zaljubil v filme (foto: Blitz Slovenija)

Steven Spielberg je v izjemni karieri, v kateri je pričel uspehe nizati leta 1975 s kultno grozljivko Žrelo, doslej prejel kar 19 nominacij in (le) 3 Oskarje, poleg tega pa še celo vrsto drugih filmskih nagrad. Zagotovo večina Slovencev dobro pozna filme franšiz ‘Indiana Jones’ in ‘Jurski park’, filme ‘ET’, ‘Schindlerjev seznam’, ‘Bližnja srečanja tretje vrste’, ‘Reševanja vojaka Ryana’, ‘AI’, ‘Vojna svetov’, ‘West Side Story’ in številne druge Spielbergove uspešnice.

Seznam njegovih filmskih hitov je tako dolg, da gre najbrž za komercialno najbolj uspešnega  režiserja v celotni zgodovini svetovne kinematografije. 75-letni Američan pa se je nazadnje odločil, da bo posnel tudi filmsko zgodbo o sebi, natančneje o svojem otroštvu. Film nosi naslov ‘Fabelmanovi’, v kinodvoranah naj bi se pričel predvajati 11. novembra, distributer za Slovenijo pa je podjetje Blitz Film & Video Distribution.

»Zgodba sledi nežnim letom mladeniča, ki odkrije šokantno družinsko skrivnost, zaradi katere se potopi v svet filmov, ti pa mu pomagajo spoznati resnico o sebi in drugih,« pravi napovednik. Scenarij je Spielberg napisal skupaj s Tonyjem Kushnerjem, dobitnikom Pulitzerjeve nagrade ter nominirancem za Oskarja pri prejšnjih Spielbergovih filmih Lincoln in München, film Fabelmanovi pa se ponaša tudi s kakovostno igralsko zasedbo.

‘Fabelmanovi’ so bili premierno že prikazani in sicer na filmskem festivalu v Torontu. Steven Spielberg pa je priznal, da je najprej misli, da bo ta film enostavno posneti, ker ‘material in like pozna že vse svoje življenje’. Potem pa se je izkazalo, da je bila to zanj kar boleča čustvena izkušnja, saj je poleg svojega moral rekonstruirati tudi življenja svojih sester, mame in očeta, ki so že vsi pokojni.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.