Naslovnica Šport Slovenski odbojkarji prihodnje leto v boj za olimpijsko vozovnico

Slovenski odbojkarji prihodnje leto v boj za olimpijsko vozovnico

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca, četrta na pravkar končanem svetovnem prvenstvu, bo prihodnje leto med 30. septembrom in 8. oktobrom nastopila tudi v kvalifikacijah za olimpijske igre, ki bodo leta 2024 potekale v Parizu.
Slovenski odbojkarji prihodnje leto v boj za olimpijsko vozovnico

Slovenija ima lepe možnosti za nastop na olimpijskih igrah, če bo seveda še naprej igrala tako dobro (foto: FB OZS)

Z Odbojkarske zveze Slovenije so sporočili, da bo slovenska članska izbrana vrsta moška prihodnje leto od 30. septembra in 8. oktobra sodelovala v kvalifikacijah za naslednje olimpijske igre, ki bodo leta 2024 na sporedu v Parizu. V le-teh bo nastopilo najboljših 24 reprezentanc z lestvice mednarodne zveze FIVB z dne 12. septembra 2022, pri čemer bo izjema Francija, ki je kot gostiteljica iger že neposredno uvrščena na OI.

Slovenska reprezentanca, sicer od nedeljskega svetovnega prvenstva četrta najmočnejša reprezentanca na svetu, si je po zaslugi trenutnega 9. mesta na svetovni lestvici že zagotovila nastop v teh kvalifikacijah za odhod v Pariz. »Kvalifikacije se bodo odvijale v okviru treh turnirjev s po osmimi reprezentancami, tri države organizatorice bodo igrale kot prvopostavljene ekipe, ostale reprezentance pa bodo na turnirje razvrščene po sistemu ‘serpentine’,” so pojasnili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Znotraj posamezne kvalifikacijske skupine se bodo med seboj reprezentančne ekipe pomerile vsaka z vsako, na olimpijski turnir v Parizu se bosta uvrstili po dve najboljši iz vsake skupine. Z OZs so še dodali, da si bo preostalih 5 izbranih vrst, katere bodo nastopile na igrah, uvrstitev zagotovilo na podlagi svetovne lestvice FIBV z junija leta 2024.

Nazadnje bo na Olimpijskih igrah v Parizu nastopilo le 12 reprezentanc, olimpijski turnir pa se bo med 26. julijem in 11. avgustom leta 2024 odvijal v dvorani Paris Expo Porte de Versailles.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.