Naslovnica Šport Start priprav na drugi triatlon Ironman 70.3 Slovenian Istra

Start priprav na drugi triatlon Ironman 70.3 Slovenian Istra

Avtor: Spletno Uredništvo

Včeraj so se s prvim operativnim sestankom tudi uradno začele organizacijske aktivnosti za drugi triatlon Ironman 70.3 Slovenian Istria. Vrhunska mednarodna prireditev bo letos na Obali na sporedu 22. septembra.

triatlonciOrganizatorji so obljubili, da bodo letos poskrbeli še za več zabave za gledalce in tudi za dodatno vzpodbudo za triatlonce (foto: PR Ironman)

 

Po izjemnem lanskem uspehu, ko so ob prvi izvedbi triatlona Ironman 70.3 Slovenian Istria I FEEL SLOVENIA pohvale deževale z vseh strani, se predzadnji dan letošnjega poletja na južnem koncu Primroske obeta drugi množični vzdržljivostni spetkakel. Tudi letos se bo večdnevno dogajanje dotaknilo občin Piran, Izola, Hrpelje-Kozina, Ankaran in Koper, del kolesarske proge pa bo segel še v sosednjo Italijo, natančneje v občino Milje pri Trstu.   

Trase plavalne, kolesarske in tekaškega dela triatlona naj ne bi doživele večjih sprememb, vseeno pa se v primerjevi s prvo izvedbo obeta kakšna izboljšava. Druga izvedba Ironman 70.3 Slovenian Istra bo še bolj v znamenju zelene barve – ekologije, trajnostno vzdržnega razvoja in recikliranja. Čeprav dokončno število prijav še ni določeno, bo razpisanih mest za nastopajoče zagotovo več kot lanskih 1400.

Sicer je bilo lani, skupaj z ekipno preizkušnjo in z otroško prireditvijo ‘Ironkids’ skupnih  udeležencev triatlona kar 1700. Zaradi lanskega uspeha Ironmana 70.3 Slovenian Istra je letos, čeprav do starta triatlona, ki bo 22. septembra 2019 ob 8.00, manjka še več kot 7 mesecev, že moč zaznati večje zanimanje tekmovalcev in tudi pokroviteljev. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.