Naslovnica Gospodarstvo Gostinci in turistični delavci se ‘digizobražujejo’

Gostinci in turistični delavci se ‘digizobražujejo’

Avtor: Spletno Uredništvo

Turistično združenje Izola v februarju organizira tri brezplačna celodnevna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, namenjena predvsem izolskim turističnim in gostinskim ponudnikom. Novi trendi v turizmu so namreč tesno povezani prav z digitalizacijo in sodobnimi spletnimi načini oglaševanja.

V prostorih izolske Manziolijeve palače je bilo  prejšnji teden že na vsti prvo’digizobraževanje’ (foto: TZI).

 

Turistično združenje Izola (TZI) si je kot eno najšomembnejših nalog v letu 2019 zadalo organizacijo izobraževanj s področja digitalnega marketinga. Tako kot morajo destinacije slediti trendom in aktivnostim Slovenske turistične organizacije (STO), morajo posledično temu slediti tudi ponudniki na vsaki posamezni destinaciji.

Prav zato je TZI izkoristilo del pridobljenih sredstev projekta ‘Izola Digital’ in za izolske ponudnike pripravilo zanimiva predavanja slovenskih strokovnjakov s področja digitalnega marketinga. Sredstva izvirajo iz lanskega razpisa, ko se je TZI uspešno prijavilo na ‘Javni razpis za sofinanciranje razvoja in promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji’, ki so ga objavili na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT).

Sedaj bo v februarju bo TZI v sodelovanju z Javnim zavodom za spodbujanje podjetništva in razvojne projekte Občine Izola (JZP Izola) izpeljalo 3 brezplačna predavanja in delavnice za izolske turistične in gostinske ponudnike. Prvo je bilo na vrsti prejšnji četrtek, naslednji dve pa bosta na vrsti v petek, 15. in petek, 22. februarja 2019.

Prosta mesta so bila sicer zapolnjena zelo hitro.  Udeleženci bodo v teh druženjih pridobili znanja s področja dobrega spletnega mesta, preučili novosti, ki jih prinaša uredba o varovanju osebnih podatkov (GDPR) ter se podučili o pomenu družbenih omrežji za turizem, o spletnih rezervacijskih sistemih in o novi kategorizaciji namestitvenih obratov.

S TZI pa so sporočili še, da bodo obenem pregledali obstoječe kanale udeležencev izobraževanj in podali nekaj konkretnih napotkov za nadgradnjo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.