Naslovnica Slovenija Štajerska mlada vina in projekt Pubec 2023

Štajerska mlada vina in projekt Pubec 2023

Avtor: Spletno Uredništvo
Jesen je tisti letni čas, ko se mošt spreminja v vino. V Sloveniji pa je tudi mlado vino vse bolj priljubljeno, še posebej na Štajerskem, kjer že vrsto let pripravljajo projekt ‘Pubec’. Letošnji program bodo predstavili v torek, na najboljši možni lokaciji v državi in sicer v Hiši Stare trte v Mariboru.
Štajerska mlada vina in projekt Pubec 2023

Plakat projekta Pubec z najpomembnejšima prireditvama (foto: FB Pubec)

Projekt ‘Pubec’ je že kar sinonim za blagovno znamko Štajersko mlado vino, namenjen pa je skupni promociji štajerskih vinarjev in mladega vina ter Štajerske kot osrednje destinacije za mlada vina. Letošnjo izvedbo projekta, ki bo že osma po vrsti , bodo predstavili na posebni novinarski konferenci, ki bo v štajerski prestolnici Mariboru na vrsti v torek (24. oktobra 2023), ob 11. uri in sicer na izjemni lokaciji v Hiši stare trte.

»O projektu, dogodku in ostalih aktivnostih bodo spregovorili glavni predstavniki organizatorjev in partnerjev projekta ‘Pubec 2023’. Ob projektu vam bomo predstavili tudi 8. Salon štajerskih mladih vin v Mariboru in 5. Salon štajerskih mladih vin v Ljubljani. 27. novembra 2023 pa se začne uradna prodaja Štajerskega mladega vina Pubec,« so sporočili organizatorji novinarske konference.

Poleg tega bo govora o prihodnosti projekta ‘Pubec’, kakšni so načrti za še večjo prepoznavnost vin, vinarjev in destinacije Štajerska. Prav tako bodo spregovorili o pomenu in nujnosti samooskrbe ter o podpori lokalnim pridelovalcem hrane. Po koncu konference za medije pa bo na voljo tudi prvo okušanje mladih vin, ki jih bodo letos na Pubecu predstavili vinarji, da se bodo lahko vsi prisotni sami prepričali o njihovi kakovosti.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.