Naslovnica Slovenija Srečanje veleposlanikov kar v vojašnici Edvarda Pepelka

Srečanje veleposlanikov kar v vojašnici Edvarda Pepelka

Avtor: Spletno Uredništvo

V vojašnici Edvarda Pepelka v Ljubljani je pod okriljem ministrstev za obrambo in za zunanje zadeve ter Slovenske vojske potekalo srečanje z veleposlaniki držav članic zveze Nata, ki so v trenutno službi v Sloveniji, in predstavniki Grozda obrambne industrije Slovenije.

Srečanje veleposlanikov kar v vojašnici Edvarda PepelkaPrisotnim so predstavili zložljive smuči, inovacijo podjetja Elan, ki je bila razvita ob podpori Ministrstva za obrambo RS (foto: gov.si)

 

Ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ), Ministrstvo za obrambo (MO) in Slovenska vojska (SV) so ob prav na dan devetnajste obletnice terorističnih napadov na ZDA v prostorih Vojašnice Edvarda Pepelka skupaj gostili predstavnike veleposlaništev držav članic Nata, ki so trenutno akreditirani v Sloveniji. Prek Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so se prisotnim predstavila slovenska podjetja, ki so združena v Grozd obrambne industrije Slovenije.

»Predstavitve dejavnosti, produktov in storitev na področju obrambe, varnosti in zaščite je pripravilo 11 slovenskih podjetij. Ante Milevoj, direktor Gospodarskega interesnega združenja Grozd obrambne industrije Slovenije, se je zahvalil za povabilo in pojasnil namen in naloge združenja, ki povezujejo 40 slovenskih podjetij z več kot 3000 ljudmi,« so zapisali v sporočilu za javnost Ministrstva za obrambo.

Vsakoletno srečanje veleposlanikov se je nadaljevalo z delovnim kosilom, ki ga je gostilo MZZ, udeležili pa so se ga tudi visoki predstavniki MO (z izjemo ministra) in vrhovi SV. Sicer je bil namen srečanja poudariti pomen tesnega sodelovanja zunanje in obrambne politike, gospodarstva in vojaške industrije ter tudi medsebojnega sodelovanja držav članic zveze Nato. Nato je namreč tako vojaška, kot tudi politična organizacija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.