Naslovnica Trendi Spiral Mind bodo v Gala hali predstavili svoj drugi album

Spiral Mind bodo v Gala hali predstavili svoj drugi album

Avtor: Spletno Uredništvo
Sredi decembra se v Gala hali obeta koncert skupine Spiral Mind, ki bo predstavila svoj drugi album z naslovom ‘The Inbetweens’. Ta album primorske skupine bo izšel pri založbi Kapa Records, žanrsko pa se v njemu prepletajo jazz, electronic, rock, progressive in pa tudi afro ritmi.
Spiral Mind bodo v Gala hali predstavili svoj drugi album

Prizor z enega od predlanskih nastopov skupine Spiral Mind (foto: FB Spiral Mind/Timotej Stibilj)

V soboto, 17. decembra bo Društvo Kapa v svoji koncertni bazi, poimenovani Gala hala, gostilo primorski bend ‘Spiral Mind’. Skupina bo opravila težko pričakovani promocijski koncert ob izidu najnovejšega albuma z naslovom ‘The Inbetweens’. To je sicer drugi album ‘Spiralnega uma, kot se v slovenskem prevodu imenuje skupina, hkrati pa je to njihov prvenec pri založbi Kapa records.

»Spiral mind, tokrat v obliki polnokrvne instrumentalne zasedbe, dokazuje svoje sposobnosti zlaganja kompleksnih glasbenih gradnikov v dinamične in ekspresivne aranžmaje. Zasedba trenutno deluje kot preplet električne kitare in sintetizatorjev idejnega vodje Manuela Brajnika, basa in sintetizatorjev Roka Babiča -Rochwalda, tolkal ritmičnega mojstra Gaja Bostiča ter občasno podkrepitvijo saksofona Mateja Novaka.

Skupina mojstrsko meša vplive jazza, elekronske glasbe, progresivnega roka, afriške ritmike in drugih zvrsti v morje večžanrskih tokov ter skozi valove različnih glasbenih idej naznanja svoj odpor do razvrščanja in predalčkanja,« pravi napovednik koncerta (in albuma) Društva Kapa. Velja dodati, da imajo Spiral Mind tudi zelo zanimiv družinski glasbeni pedigre. Vlogo predskupine bo tokrat prevzel ljubljanski power trio ‘Auto’, za after pa bo poskrbel Mr. Softskinson.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.