Naslovnica Šport Po pričakovanjih Mattia Binotto zapušča moštvo Ferrarija

Po pričakovanjih Mattia Binotto zapušča moštvo Ferrarija

Avtor: Spletno Uredništvo
Že nekaj časa je bilo v zraku, da se pri moštvu Formule 1 Ferrari obeta zamenjava na vrhu. Govorice so postale glasnejše minuli konec tedna, danes pa je prišlo uradno potrdilo, da je Scuderia Ferrari sprejela odstop vodje moštva Mattie Binotta. Za Binotta so bile usodne številne napake, ki si jih je ekipa privoščila letos in zato ostala brez boja za naslov.
Po pričakovanjih Mattia Binotto zapušča moštvo Ferrarija

Mattia Binotto pred 10 dnevi ob upokojitvi bivšega voznika Ferrarija Sebastiana Vettela (foto: FB Suderia Ferrari)

Ko je znani italijanski komik Maurizio Crozza preoblečen v Mattio Binotta pred tremi tedni razlagal, da je bil letos Ferrarijev bolid Formule 1 pretežek, ker zaradi visokih cen goriv vozijo na pelete, je bilo marsikomu jasno, da ubogi Mattia ne bo več dolgo šef najbolj prestižnega moštva Formule 1. Napak v ekipi Ferrarija je bilo letos ogromno, zato so v drugem delu sezone rdeči kar sami prepustili tako naslov prvaka med vozniki, kot tudi med konstruktorji.

Nazadnje je danes le prišlo uradno sporočilo o tem, da je Scuderia Ferrari sprejela odstop Mattie Binotta. “Z obžalovanjem sem se odločil, da zaključim svoje sodelovanje s Ferrarijem. Podjetje, ki ga imam rad in katerega del sem že 28 let, zapuščam z vedrino, ki izvira iz prepričanja, da sem se trudil za dosego zastavljenih ciljev. Zapuščam združeno in rastočo ekipo. Močna ekipa, pripravljena, prepričan sem, na doseganje najvišjih ciljev, ki ji želim vse dobro v prihodnosti.

Mislim, da je prav, da naredim ta korak v tem trenutku, tako kot je bila ta odločitev zame težka. Rad bi se zahvalil vsem ljudem v Gestione Sportiva, ki so z mano delili to pot, sestavljeno iz težav, a tudi velikega zadovoljstva,” je za konec izjavil dosedanji vodja moštva Mattia Binotto, ki mu bo sicer delovno razmerje prenehalo šele zadnji dan letošnjega leta. Ime novega vodje moštva Scuderia Ferrari naj bilo znano takoj po novem letu.

Sicer so italijanski mediji kot prvega kandidata za novega vodjo moštva oklicali nekdanjega tehničnega direktorja rdečih iz Maranella Rossa Brawna, ki je pravkar odstopil z mesta športnega direktorja Formule 1 in se upokojil, a je slednji namigovanja zavrnil. Omenja se tudi ime vodje moštva Haasa Guentherja Steinerja in tehničnega direktorja iste ekipe Simoneja Reste (prej pri Ferrariju).

Najmanj verjetna pa se trenutno zdi ideja, da bi vodja moštva Ferrarija postal nekdo iz tabora rdečih sosedov na dveh kolesih – Ducatija (sicer svežih svetovnih prvakov v motociklističnem razredu MotoGP). Pa čeprav razdalja med Farrarijevem Maranellom in Ducatijevim Borgom Panigelejem znaša le okrog 25 km…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.