Naslovnica Trendi Spencer je film o kraljici src

Spencer je film o kraljici src

Avtor: Spletno Uredništvo
Prihodnji teden v slovenske kinematografe prihaja premiera filma ‘Spencer’. Spencer je v tem primeru priimek in sicer zelo znan priimek, ki se razkrije, ko poleg njega napišemo tudi ime – Diana.
Zgodba o nesrečni princesi Diani je še vedno magnet za publiko (foto: Blitz Slovenija)

Prihodnjo sredo se na slovenskem kinematografskem trgu napoveduje zanimiva premiera. Filmska novost se imenuje ‘Spencer’ in ta kratek naslov na prvi pogled ne obeta prav nič posebnega. Vendar pa je Spencer priimek znane angleške plemiške družine. V prejšnjem stoletju je ta priimek najprej zaslovel zaradi znanega politika Winstona Spencerja Churchilla, nato pa še zaradi Diane Frances Spencer.

Slednja je precej bolj znana kot princesa Diana, Lady Diana in Lady Di, zaradi njene priljubljenosti med navadnimi ljudmi pa so jo imenovali tudi kraljica src. Diana, mati princev Harrya in Williama, je umrla v skrivnostnih okoliščinah v Parizu leta 1997. To se je zgodilo potem, ko se je nesojena angleška kraljica ločila od moža, princa Charlesa. Film pa se dogaja ob izteku leta 1991, ko se princesa Diana začenja zavedati, da mora nekako končati svoj zakon s princem Charlesom.

»Film nam daje vpogled v ekstravagantno življenje na posestvu Sandringham in popolno oriše emocije Lady Di med njenimi borbami proti govoricam o aferah in nenehnem izogibanju paparazom,« pravi napovednik distributerja Blitz Film Video Distribution. Velja še dodati, da je v glavni vlogi Diane Kristen Stewart, da v filmu igrajo še Amy Manson, Jack Farthing, Sean Harris in da je režiser filma Pablo Larraín.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.