Naslovnica Trendi SMG z novo gledališko predstavo Ljudje, kraji in stvari

SMG z novo gledališko predstavo Ljudje, kraji in stvari

Avtor: Spletno Uredništvo
V Slovenskem mladinskem gledališču se za soboto napoveduje premiera predstave ‘Ljudje, kraji in stvari’. Gre za delo sodobnega in vse bolj uspešnega angleškega dramatika Duncana Macmillana.
SMG z novo gledališko predstavo Ljudje, kraji in stvari

Prizor z ene od vaj nove predstave (foto: SMG/Ksenija Mikor)

Slovensko mladinsko gledališče (SMG) bo kot naslednjo novost na odru predstavilo igro ‘Ljudje, kraji in stvari’, katero je napisal angleški dramatik Duncan Macmillan, ki se zadnja leta vse bolj uspešno prebija z angleških na evropske in tudi slovenske dvorane. »Emma je igralka in odvisnica. Zaradi dela se mora razcepljati v različne osebnosti, zato se med rehabilitacijo le težko sooča sama s sabo. Ali zunaj vseh odrskih različic sploh obstaja?

Prvi poskus zdravljenja na kliniki za odvajanje ji spodleti, saj se ni zmožna iskreno in z zaupanjem posvetiti terapiji, sploh skupinski ne. V drugo ji gre bolje, a kolega med skupin­sko terapevtsko seanso njeno družinsko zgod­bo kljub temu prepozna kot Ibsenovo Heddo Gabler,« pravi napovednik te nove predstave Slovenskega mladinskega gledališča, ki se torej posveča zelo sodobni problematiki.

V igri ‘Ljudje, kraji in stvari’ nastopajo Daša Doberšek, Liam Hlede k. g., Klara Kastelec k. g., Nataša Keser, Klemen Kovačič, Janja Majzelj, Maruša Oblak, Ivan Peternelj, Robert Prebil, Matej Recer, Katarina Stegnar, Blaž Šef, Matija Vastl in Vito Weis. Režiser je Matjaž Pograjc, medtem ko je za prevod poskrbel Andrej E. Skubic.

Premiera bo v soboto, 22. aprila, ob 19.30 (za vabljene in izven). Sledile bodo ponovitve v ponedeljek 24. aprila ob 17. uri (za abonma Gledališče ob petih in izven), v torek 25. aprila ob 19.30 (za izven), v sredo 26. aprila ob 19.30 ( za izven, B, S) in nato teden dni zatem še v sredo 3 maja, prav tako ob 19.30 (za izven, B).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.