Naslovnica Trendi SMG se vrača že konec maja, junija sledita dve premieri

SMG se vrača že konec maja, junija sledita dve premieri

Avtor: Spletno Uredništvo

Preklic epidemije in rahljanje ukrepov bosta v kratkem dokončno omogočila vnovično odprtje gledališč. V Slovenskem mladinskem gledališču prvi javni dogodek napovedujejo že za konec maja, junija pa se obetata kar dve gledališki premieri.

SMG se vrača že konec maja junija sledita dve premieriEna zadnjih predstav SMG-ja je bila konec febuarja razprodana ‘Kliči M za Macbetha’ (foto: SMG/Ksenija Mikor)

Slovensko mladinsko gledališče (SMG) je med zaustavitvijo javnega življenja v Sloveniji, delovalo le prek spleta, sedaj pa se bo hitro vrnilo k običajnim aktivnostim. Prvi dogodek bo SMG izpeljalo že konec maja in sicer bo v četrtek, 28. maja voditelj Erik Valenčič izpeljal nov debatni večer v sklopu projekta ‘Dežela pridnih’. Zaradi spoštovanja zdravstvenih ukrepov bo dogodek, ki se bo začel ob 19. uri, potekal pred Klubom Mladinsko (barom Božidar). 

Zato bo med drugim omejeno število gledalcev, tako da priporočajo vnaprejšnjo rezervacijo prek običajnih spletnih kanalov. Dokončen povratek SMG ‘med žive’ pa se bo zgodil junija, ko bodo končno lahko izpeljali obe spomladanski premieri, ki sta bili prvotno načrtovani že za marec. Po novem programu bodo najprej uprizorili avtorski projekt ‘Gejm’ v režiji Žige Divjaka, ki nastaja v okviru projekta ‘Nova pošta’.

Sledila bo predstava z naslovom ‘Paloma’ Brine Klampfer (katera je tudi režiserke projekta) in Kaje Blazinšek. Ta predstava je sicer nastala v koprodukciji z AGRFT in Društvom KUD Krik. »Zaživela bo tudi Nova pošta, kjer se bodo zvrstili predstavitev nove podobe revije ‘Maska’ ob njeni 200. obletnici in dva dogodka platforme ‘Neodvisni’ iz cikla ‘Za isto mizo’,« so zaključili na SMG in še spomnili, da spet deluje tudi njihova Prodajna galerija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.