Naslovnica Šport Smetana svetovnega športnega plezanja se vrača v Kranj

Smetana svetovnega športnega plezanja se vrača v Kranj

Avtor: Spletno Uredništvo
S Plezalne zveze Slovenije prihaja novica o tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju, ki se po enoletnem krona-premoru ponovno vrača tudi v Slovenijo. Preizkušnja svetovnega pokala 2021 v disciplini težavnost bo na sporedu prve dni septembra in sicer v Kranju.
Nasmejani člani slovenske reprezentance pred skoraj štirimi leti v Kranju (foto: PZS/Manca Čujež)

Tudi za najboljše športne plezalke in plezalce se po enoletnem krona-premoru stvari letos počasi normalizirajo. Tako so s Plezalne zveze Slovenije (PZS) potrdili, da se v Slovenijo kmalu vrača tudi svetovni pokal v športnem plezanju. Osrednja novost je ta,  da se bo iz prestolnice Ljubljane prestižna mednarodna preizkušnja vrnila nazaj na staro lokacijo v Kranj. Sicer pa bo letošnja kranjska že 25. tekma svetovnega pokala v disciplini težavnostno plezanje.

»Kranjska stena gosti tekme svetovnega pokala v športnem plezanju že četrt stoletja. Letošnjo organizacijo tekme bo še dodatno narekovala Covid-19 situacija, saj je poleg trenutnih pogojev za izvedbo, ki veljajo v Sloveniji, potrebno spoštovati tudi protokol mednarodne zveze IFSC, ki narekuje dodatne pogoje,« je ob tej novici pojasnil generalni sekretar Planinske zveze Slovenije Damjan Omerzu.

Preizkušnjo na Gorenjskem bo namreč  PZS pripravila in izpeljala pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje, tako da bo potrebno upoštevati celo vrsto lokalnih, državnih in tudi mednarodnih zahtev. Sicer je bila zadnja tekma svetovnega pokala v težavnosti v Kranju na sporedu leta 2018, ko je bila med slovenskimi plezalci malce presenetljivo najboljša Lučka Rakovec, ki je nazadnje osvojila bronasto medaljo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.