Naslovnica Gospodarstvo Slovenija del skupne evropske turistične kampanje

Slovenija del skupne evropske turistične kampanje

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska turistična organizacija se je priključila skupni digitalni oglaševalski kampanji Evropske potovalne komisije (ETC), ki so jo poimenovali ‘Open up to Europe’. Kampanja je namenjena ponovnem zagonu evropskega turizma, poudarek pa je na varnosti potovanj.
Slovenija del skupne evropske turistične kampanje

Promocija Slovenije v evropskih državah poteka tudi prek nove oglaševalske kampanje (foto: SJ)

Digitalna promocijska kampanja Evropske potovalne komisije (ETC), ki so jo poimenovali ‘Open up to Europe’, je sofinancirana s strani EU, ima podporo več kot 30 destinacij evropskih in potovalnih blagovnih znamk, poteka pa v večini evropskih držav, skladno z lokalnim rahljanjem proti-koronskih omejitev gibanja in potovanj v tujino. Turistični sektor prek kampanje spodbuja Evropejce k odgovornemu potovanju oz. k letovanju v tujini.

 »Oglaševanje na lightbox oglasih, pasičnih oglasih ter na družbenih omrežjih bo potekalo pod skupno komunikacijsko platformo ‘Europe is open up’. Glavni komunikacijski slogani kampanje pa so ‘Europe is open for travel’, ‘Europe is open for reencounters’, ‘Europe is open for nature’ in ‘Europe is open for flavours’, kar so tudi letošnji glavni potovalno doživljajski motivi Evropejcev,« so pojasnili s Slovenske turistične organizacije (STO), ki se je priključila tej skupni kampanji.

Kampanja bo trajala vso poletje in del jeseni, pričakovan doseg pa je 26 milijonov potencialnih turistov po celotni Evropi. V okviru kampanje so na ETC zagnali spletno stran OpenUpToEurope.eu, kjer so zbrali informacije za tiste, ki razmišljajo o potovalnih načrtih za letošnje poletje. Na tej strani je zastopana tudi Slovenija in sicer je predstavljenih pet produktov slovenskega turizma.

Kot so še zapisali na spletnem mestu STO slovenia.info,  si le-ta s promocijski aktivnostmi v sodelovanju z ETC in tudi z ostalimi mednarodnimi promocijskimi aktivnostmi pravkar intenzivno prizadeva uvrstiti na dopustniški načrt Evropejcev tudi Slovenijo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.