Naslovnica Gospodarstvo Slovensko turistično gospodarstvo v Braziliji in na Filipinih

Slovensko turistično gospodarstvo v Braziliji in na Filipinih

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko turistično gospodarstvo se je v zadnjih dneh predstavilo na dveh oddaljenih, a zanimivih novih tržiščih – v Braziliji in na Filipinih. Obe državi skupaj premoreta približno 315 milijonov prebivalcev. 

 Slovensko turistično gospodarstvo v Braziliji in na Filipinih

Nočni pogled na brazilsko velemesto Sao Paulo, kjer se luksuzne četrti prepletajo s favelami (foto:) 

 

Med 9. in 12. majem je v Cebuju na Filipinih potekalo letno srečanje Azijsko-pacifiškega združenja PATA na temo ‘Progress with a purpose’. Direktorica Slovenske turistične organizacije (STO), mag. Maja Pak je na povabilo organizatorjev predstavila Slovenijo in politiko trajnostnega turizma 600 udeležencem njihovega globalnega vrha v Cebuju na Filipinih s temo ‘Napredek z razlogom’.

Globalni forum PATA (Združenje organizatorjev potovanj, letalskih prevoznikov, izobraževalnih ustanov in destinacij pretežno iz azijsko-pacifiške regije) je namenjen spodbujanju trajnostnega turizma, višje vrednosti in kakovosti v turizmu ter potovanj iz/v regijo. Dr. Mario Hardy, direktor PATA, je opozoril na nujnost ukrepanja na področju trajnosti. “Slovenija je zame ena od 5 držav na svetu, ki jih je potrebno obiskati in odličen primer uresničevanja trajnostnega turizma,” je poudaril dr. Hardy.

Slovenska turistična organizacija pa ta teden prvič predstavlja svojo turistično ponudbo na južnoameriški različici poslovnega turističnega dogodka International Luxury Travel Market (ILTM) v brazilskem Sao Paolu. ILTM združuje vodilne luksuzne turistične agente in organizatorje potovanj iz Brazilije in drugih držav Latinske Amerike s ponudniki iz celega sveta.

Slovenija se kot običajno predstavlja kot butična, k trajnostnem razvoju zavezana destinacija za edinstvena doživetja v segmentu gostov visokega dohodkovnega razreda, ki je v Braziliji vse bolj številčen.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.