Naslovnica Gospodarstvo Slovensko turistično gospodarstvo na pomembni Borzi RDA

Slovensko turistično gospodarstvo na pomembni Borzi RDA

Avtor: Spletno Uredništvo
V prihajajočem tednu se bodo Slovenska turistična organizacija in 12 zastopnikov slovenskega turističnega gospodarstva predstavili na pomembni poslovni borzi RDA v nemškem Kölnu.
Slovensko turistično gospodarstvo na pomembni Borzi RDA

Slovenski skupni prostor na eni prejšnjih Borz RDA (foto: STO/slovenia.info)

RDA je kratica za nemško združenje avtobusnih prevoznikov, ki ponujajo tudi turistične pakete. Poleg tega združenje pripravlja tudi nekaj poslovnih dogodkov, med katerimi je največji Borza RDA. Tradicionalno se ta borza odvija v Kölnu, kjer se na eni strani srečajo ponudniki turističnih storitev, na drugi pa predstavniki organizatorjev in prevoznikov. Lani je bilo na primer samo ponudnikov preko 1000.

»Ta segment turizma je v Nemčiji izredno razvit in za slovenske ponudnike še vedno privlačen, saj zajema predvsem manjše, butične organizatorje ,ki ponujajo izlete v večji meri izven glavne turistične sezone. Avto in avtobus ostajata primarna izbira pri odločitvi o prevoznem sredstvu nemškega turista,« so pojasnili s Slovenske turistične organizacije (STO) in dodali, da se za letos na borzi napoveduje preko 5000 obiskov zainteresirane poslovne javnosti.

V največjem mestu nemške zvezne dežele Severno Porenje Vestfalija se bo tako v torek in sredo (25. in 26. aprila) na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem STO predstavilo 12 slovenskih podjetij – Postojnska jama, Adria Turistično podjetje, Terme Dobrna, Holding kobilarna Lipica, HIT Alpinea, Sava Turizem, Terme Krka, Istrabenz Turizem, Unitur -Terme Zreče & Rogla, podjetje Počitek-užitek, Terme Vivat in Palma Travel DMC.

V torek bo STO prek svojega predstavništva v Nemčiji organiziral tudi dodatno skupno predstavitev za strokovno javnost in sicer na ‘RDA Expo Night’. Gre za poseben večerni dogodek, ki je posvečen poslovnemu mreženju ponudnikov in organizatorjev turističnih potovanj. Sicer nemški trg ostaja najpomembnejši trg za slovenski turizem, po zadnjih napovedih STO pa se napoveduje uspešna spomladanska in predvsem poletna turistična sezona.

 

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.