Naslovnica Trendi Slovensko mladinsko gledališče se seli na splet

Slovensko mladinsko gledališče se seli na splet

Avtor: Spletno Uredništvo

 Slovensko mladinsko gledališče se je v izrednih razmerah odločilo za izreden protiukrep – njihov program se bo v kratkem začel odvijati na spletu. Čeprav je bilo prvotno začetek predvajanja video-materiala predviden že za danes, pa bo iz tehničnih vzrokov za kakšen dan zamaknjen.

Slovensko mladinsko gledališče se seli na splet

Ta podoba astronavta iz predstave ‘Človek, ki je gledal svet’ je postala zelo aktualna tudi z vidika samoizolacije (foto: Nejc Saje)

 

Slovensko mladinsko gledališče (SMG) se je odločilo, da bo zaradi izrednih razmer prekinilo svoje odrske aktivnosti v živo in jih preneslo na splet. Program bodo najbrž pričeli predvajati že ta teden, najkasneje pa s 1. aprilom. Zaradi kakovosti posnetkov in želje, da bi jih predstavili kot zaokroženo programsko celoto, jih morajo najprej dodatno tehnično obdelati oziroma zmontirati. Prav zato še ni dokončno določen urnik predvajanj.

Prvotno je bilo predvidno, da bi na spletnem mestu mladinsko.si in FB profilu SMG vsak teden predvajali dve igrani predstavi in dva pogovora iz cikla Dežela pridnih. »Tudi spletno Mladinsko bo ostalo zavezano angažirani, kritični drži in širjenju prostorov svobode: niz bo začel Človek, ki je gledal svet, projekt, ki je Žigi Divjaku prinesel Borštnikovo nagrado za režijo, igralskemu ansamblu pa za igro. Nadejamo se, da bomo tako vsaj nekoliko prispevali k temu, da nam bo čas minil hitreje, plodneje in manj samotno,« sporočajo iz SMG.

Sicer so trenutno na SMG pretežno delajo od doma. Zaustaviti so morali vse vaje za predstavi ‘Paloma’ in ‘Gejm’, ki naj bi po načrtih doživeli premiero v mesecu marcu. Zaradi te prekinitve aktivnosti najbrž predstavi tudi aprila še ne bosta nared, pa tudi kasneje bo marsikaj odvisno od zasedenosti igralcev, dvoran in tehničnega osebja. Neznank je v tem trenutku enostavno preveč.

»Ker je epidemija COVID-19, ki jo povzroča novi koronavirus, zaustavila javno življenje v Sloveniji, vam natančnega programa za april ne moremo poslati. Ne le ker ne moremo zagotovo vedeti, kdaj se bo položaj dovolj umiril, da bodo gledališča lahko znova odprla vrata, pač pa tudi zato, ker zaradi samoizolacije ne more potekati ena osrednjih gledaliških dejavnosti, to je študij novih uprizoritev, ki je seveda izrazito kolektiven proces,« so še pojasnili s SMG.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.