Naslovnica Šport Kaos zaradi homologacij v razredu MotoGP

Kaos zaradi homologacij v razredu MotoGP

Avtor: Spletno Uredništvo

Svetovno prvenstvo razreda MotoGP se letos ni začelo po načrtih, odpoved uvodne dirke v Katarju pa je botrovala k novim zapletom. Moštva bi morala namreč pred začetkom prvih uradnih treningov v Katarju pristojnim službam dostaviti predpisane dele motociklov za vsakoletno homologacijo, kar pa letos ni bilo možno. Zahtevane kose je oddala le Honda, medtem ko jih vsi ostali vse do danes še niso. Zato so se oglasili v vodstvu tekmovanja in zahtevali takojšnjo homologacijo na daljavo. 

Kaos zaradi homologacij v razredu MotoGPMaverick Vinales je feburarja na uradnih testiranjih potrdil, da je zelo hiter, potem pa se je začela zmeda zaradi koronavirusa. Trenutno je kot prva dirka sezone še vedno predvidena VN Španije v Jerezu 3. maja (foto: FB Yamaha Racing)

 

Trenutni tehnični predpisi v motociklističnem razredu MotoGP pravijo, da morajo biti pogonski agregati in prvi od dveh dovoljenih aerodinamičnih paketov za vse proizvajalce brez dodatnih koncesij (Yamaha, Honda, Ducati, Suzuki) homologirani v četrtek pred uvodno dirko sezone. Od tega trenutka dalje se za homologacijo obveznih delov ne sme več spreminjat. Enako velja za prvega od dveh dopuščenih aerodinamičnih paketov.

Za ekipi KTM in Aprilia, ki sta se zadnji pridružili veliki četverici proizvajalcev v kraljevskem razredu svetovnega motociklizma, pa glede motornega agregata veljajo malce drugačna pravila. Že nekaj let jima je namreč dopuščen razvoj motornih agregatov tudi med sezono. Vzrok za to je želja organizatorjev tekmovanja, da bi obe ekipi nadoknadili ogromen začetni zaostanek za najboljšimi moštvi in ne bi prehitro izgubili interesa za nastopanje, medtem ko bi gledalci videli še bolj izenačene dirke.

Letos pa je pandemija koronavirusa povzročila pravi kaos. Pred rokom za oddajo delov za homologacijo je zahtevane kose dostavila le Honda, nato so nekatere ekipe na hitro odpotovale domov, drugim pa sploh ni uspelo poslat ljudi v Katar. Kmalu zatem so se tovarne in delavnice začele zapirati, tehniki pa so ostali doma v karanteni. Šele 20 dni kasneje so se oglasile mednarodne zveze FIM, IRTA, MSMA in Dorna, ki se sedaj strinjajo, da je treba homologacijo opraviti čim prej, pa čeprav le na daljavo oziroma digitalno.

»V normalnih okoliščinah imajo tovarne dve možnosti. Organizaciji lahko predložijo seznam vzorčnih delov motorjev in s tem primerjajo z motorji, ki se uporabljajo v celotni sezoni, da preverijo, ali ni bilo sprememb, ali pa dajo digitalne risbe. Običajno se vsaka tovarna odloči za dobavo motorja s celotnim vzorcem ali vzorca za vse dele, ki jih vsebuje motor,« so včeraj v sporočilu za javnost uradno pojasnili v vodstvu tekmovanja. 

Če ima proizvajalec dirkače z različnimi specifikacijami motorja (tovarniške, poltovarniške in zasebne ekipe – ki na primer uporablja lanske materiale, mora tovarna priskrbeti vsak vzorec posebej. Dodali so še pojasnilo, da se ostale dele motociklov, za katere ni zahtevana homologacija, lahko enako kot v preteklosti tudi med letošnjo sezono mirno razvija naprej. Vsa zgodba se je najbrž začela razpletati šele potem, ko so pri Hondi zagnali alarm, ker so posumili, da ostale ekipe še naprej razvijajo svoje pogonske agregate.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.