Naslovnica Trendi Slovensko mladinsko gledališče je startalo na polno

Slovensko mladinsko gledališče je startalo na polno

Avtor: Spletno Uredništvo
Po sprostitvi proti-koronskih omejitev so tudi gledališča zadihala s polnimi pljuči. Tako v se v Slovenskem mladinskem gledališču predstave vrstijo že od ponedeljka in sicer kar po dve na dan. V soboto pa se na oder vrača tudi predstava Paloma.
Slovensko mladinsko gledališče je startalo na polno

Lanska promocijska fotografija predstave Paloma (foto: Matej Povše/SMG)

Po ponedeljkovi sprostitvi večine proti-koronskih omejitev so tudi gledališča začela delovati s polno paro. V Slovenskem mladinskem gledališču (SMG) so startali kar z dvojno dozo nastopov, sa je bila predstava ‘Svoje usode krojači’ na sporedu ob 18. uri, sledila pa ji je ‘Pojedina pri Trimalhionu’ ob 20. uri. Danes bo ob 19.30 na vrsti epizoda pogovorov v živo iz cikla ‘Dežela pridnih z naslovom ‘Vzeti stvari v svojo pest.

Voditelj Erik Valenčič bo gostil Katarino Bervar Sternad, Anuško Podvršič in Barbaro Rajgelj. Ob 20. uri bo v sosednjem prostoru na vrsti tudi ‘Pojedina pri Trimalhionu’. Predstava ‘Svoje usode krojači’ se vrača jutri ob 19. uri, na sporedu pa je še v soboto (26. februar) ob 17. uri in nato tudi v nedeljo (27. 2.), a že dopoldan ob 11. uri. V soboto pa se ob 21. uri spet napoveduje tudi predstava ‘Paloma’, ki govori o zgodovini znane tovarne higienskega papirja iz Sladkega vrha..

»Mlada ekipa ustvarjalcev se je lotila razmisleka o nostalgičnosti za socialističnim obdobjem, za spominom, vpisanim v generacije, ki so ga okusile, in tiste, ki ga niso – ali predstava o nekdanjih ‘boljših’ časih temelji na resničnosti ali je vse skupaj le utvara? Intimne zgodbe krajanov, iz katerih izhaja, pa hkrati odpirajo vrsto širših družbenih tem: Kako so politični projekti izgradnje krajev vplivali na življenja ljudi?

 Kakšna je v takem kontekstu usoda malega človeka in Kako s tem shajati danes,« pravi napovednik SMG. Zaradi sprostitve dobršnega dela epidemičnih ukrepov bodo lahko v dvoranah znova zapolnili vse sedeže, velja pa spomniti, da v je zaprtih prostorih še vedno obvezno nošenje ustreznih maske. Tudi na prihajajočo pustno soboto.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.