Naslovnica Šport Tadej Pogačar se je vrnil na zmagovalna pota

Tadej Pogačar se je vrnil na zmagovalna pota

Avtor: Spletno Uredništvo
Tadej Pogačar je včeraj prišel do prve zmage v novi sezoni in sicer je dobil 4. etapo kolesarske dirke po Združenih arabskih emiratih. Z zmago na prvem resnem vzponu je slovenski as prevzel vodstvo v skupnem seštevku preizkušnje, ki je za njegovo moštvo še posebej pomembna.
Tadej Pogačar se je vrnil na zmagovalna pota

Številka 1 svetovnega biciklizma se je vrnila na sceno v svojem slogu (foto: FB UAE Team Emirates)

Slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar je včeraj končno lahko preveril, kako dobro se je pripravljal med zimsko pavzo. Na sporedu je bila namreč 4. etapa kolesarske dirke po Združenih arabskih emiratih, na kateri je bila po prvih dveh povsem ravninskih etapah ter podobno ‘ploščatem’ kronometru včeraj na vrsti prvi resen vzpon na Jebel Jais (najvišji vrh te gore je na spoštljivih 1934 metrih nadmorske višine).

Slovenski kapetan ekipe UAE Team Emirates je spet pokazal svoj talent, saj je kljub hudi konkurenci dobil etapo in prevzel tudi majico vodilnega v skupnem seštevku. Pogačarjevo moštvo je na zahtevnem ciljnem vzponu (vzpon 18,8 km pri 5,7-odstotnem povprečnem naklonu) poskusilo vsiliti izjemno oster ritem, a so najboljši vseeno ostali v skupini in tako je moral Tadej v zadnjih 100 metrih s sprintom navkreber odločiti zmagovalca etape.

Slovenec je tesno ugnal Adama Yatesa (Ineos-Grenadiers) in Aleksandra Vlasova (Bora-hansgrohe) in se hkrati povzpel na prvo mesto v generalni razvrstitvi UAE Toura. Na drugem mestu skupnega seštevka je trenutno Italijan Filippo Ganna, ki zaostaja le za dve sekundi. »Že na treningih, tudi po okrevanju po Covidu-19, so bili občutki zelo dobri, na dirki pa je lahko vse drugače. Imel sem popolno podporo ekipe, pomagali so mi in mi dali mir.

Tudi zato je današnji rezultat plod skupnega dela celotne ekipe. Imeti takšno ekipo te kar naježi,« je med drugi povedal zmagovalec Pogačar, ki je priznal, da je imel s Covidom srečo, saj je zbolel za lažjo obliko te bolezni, poleg tega pa ta očitno ni pustila resnejših posledic. Do konca Dirke po Združenih arabskih emiratih , ki je za Pogačarjevo ekipo UAE Team Emirates še posebej pomembna, saj je to zanjo domača dirka, so še tri etape.

Današnja etapa s ciljem na svetovni razstavi Expo in jutrišnja s ciljem na otoku Al Marjan sta ravninski, zadnja etapa pa obeta novo poslastico za slovenske ljubitelje kolesarstva, saj se bo končala z vzponom na goro Jebel Hefeet.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.