Naslovnica Gospodarstvo Slovensko-hrvaška poslovna borza turističnih ponudnikov

Slovensko-hrvaška poslovna borza turističnih ponudnikov

Avtor: Spletno Uredništvo
 TIC Ilirska Bistrica in Društvo turističnih novinarjev Slovenije bosta v četrtek izpeljala Poslovno borzo lokalnih ponudnikov, na kateri se bodo prvič uradno srečali lokalni turistični ponudniki z ilirskobistriške in s kvarnerske strani slovensko-hrvaške meje.
Slovensko-hrvaška poslovna borza turističnih ponudnikov

V širši okolici Ilirske Bistrice je veliko prelepih skritih kotičkov (foto: FB Visit Ilirska Bistrica)

Prvo srečanje predstavnikov turističnega gospodarstva iz Slovenije in Hrvaške bo na vrsti v četrtek, 20. aprila in sicer ob 17. uri, potekalo pa bo v Domu na Vidmu v Ilirski Bistrici. Tam se bodo srečali ponudniki s področij namestitev, gastronomije, kmetijstva, športa in kulture. Bistriško območje je sicer naravno geografsko zaledje za Reko in Kvarner, zaradi različnih vrst ponudbe pa bi se turistični gospodarstvi obeh regij lahko uspešno dopolnjevali.  

»Razpravljali bodo kako pretrgati tradicionalni tranzit proti Kvarnerju in ustvariti regijsko povezovanje. Na omenjenem dogodku bo Marjana Grčman, kot predsednica v imenu Društva turističnih novinarjev Slovenije predstavila tudi iniciativo o skupnemu sodelovanju, ustvarjanju produktov in enotnem nastopu na trgu, ki bi jo bodo podpisali župani in Zavodi za turizem z obeh strani meje,« so napovedali s TIC Ilirska Bistrica.

V sklopu četrtkove Poslovne borze bo ob 18. uri na vrsti strokovni posvet, kjer bodo predstavljene številne različne poslovne priložnosti, ki se odpirajo v obmejnih občinah in predstavljajo neizkoriščen turistični prostor. Še pred borzo pa bodo uslužbenci TIC Ilirska Bistrica skupaj z destinacijo Zeleni kras pripravili študijsko turo za predstavnike turističnih agencij in organizatorjev potovanj iz Slovenije Okusi doline.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.