Naslovnica Šport Slovenske hokejistke so SP začele s porazom

Slovenske hokejistke so SP začele s porazom

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska ženska hokejska reprezentanca je na IIHF Svetovnem prvenstvu Divizije I-B v južnokorejskem Suwon Cityju nastope pričela s porazom. Slovenske hokejistke so izgubile proti Poljski z 2:0. Našim bi za obstanek v tej skupini najbrž zadostovala že ena zmaga, a pot do nje ne bo lahka.
Slovenske hokejistke so SP začele s porazom

Plošček ob poskusih Slovenk tokrat prav ni hotel v poljsko mrežo (foto: hokej.si/HZS)

V hokejskem svetu obstaja cela vrsta svetovnih prvenstev in sicer ne glede na to, ali gre za moške ali za ženske reprezentance. Tako tokrat slovenska ženska reprezentanca nastopa na IIHF Svetovnem prvenstvu Divizije I-B, ki poteka v Južni Koreji. Nad Divizijo I-B sta sicer še Divizija I-A s šestimi reprezentancami in ‘Top Divizija’ oziroma svetovna skupina z desetimi najboljšimi izbranimi vrstami.

V Sloveniji pa trenutno v prvi ligi igrajo le ekipe Maribora, Olimpije in kranjskega Triglava, četrta ekipa pa prihaja iz sosednje Hrvaške in sicer je to Siscia iz Siska. Tako ni posebej presenetljivo, da slovenska ženska reprezentanca na globalni ravni kotira malce nižje kot moška. Na IIHF Svetovnem prvenstvu Divizije I-B, ki ga gosti južnokorejsko mesto Suwon Cityju, nastope pričela s porazom proti Poljski.

Za slovenske igralke je bila usodna neučinkovitost, saj tudi z igralko več v polju niso uspele doseči zadetka. V prvi tretjini so se vsaj uspešno branile, v drugi in v tretji tretjini pa so prejele po en gol in tako je Poljska na koncu slavila z 2:0. Slovensko reprezentanco jutri čaka tekma s Kazahstanom, na tem turnirju pa poleg že omenjenih treh izbranih vrst moči merijo še Italija, Velika Britanija in domača južnokorejska reprezentanca.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.