Naslovnica Gospodarstvo Slovenski turistični delavci rešujejo sezono

Slovenski turistični delavci rešujejo sezono

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenski turizem se pospešeno pripravlja na popolno normalizacijo razmer v državi. Jutri bo v Portorožu lokalna turistična organizacija izpeljala prvo tiskovno konferenco, Slovenska turistična organizacija pa bo do konca tedna opravila še zadnja dva od petih webinarjev za slovenske turistične operaterje. Tudi webinarji za tuje trge so v polnem teku. 

 Slovenski turistični delavci rešujejo sezono

 

Tudi v Portorožu se vneto pripravljajo na poletno sezono, ki bo nedvomno drugačna kot prejšnje (foto: SJ)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) bo jutri izpeljala četrti spletni seminar in sicer med 9. in 11. uro. Naslov webinarja je ‘Slovenski turizem med in po Covid-19, destinacije & doživetja prihodnosti’. Strokovnjaki iz turistične branže, partnerji STO in drugi prestižni gostje bodo odgovarjali na vprašanja, kako oblikovati gostoljubna doživetja v specifičnih panogah turizma, kateri so največji izzivi destinacij in kakšna bo nova vloga destinacijskih organizacij (DMMO).

V Portorožu pa bo jutri ob 10.30 na vrsti prva javna novinarska konferenca po omilitvi izrednih razmer, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa. Na tiskovni konferenci, ki je po spletu okoliščin postala tudi neuradni napovednik za začetek poletne turistične sezone, bodo predstavili celovito oglaševalsko kampanjo destinacije Portorož & Piran za slovenski trg, ki so jo poimenovali ‘Nazaj v Portorož in Piran!’. Dogodek bo potekal v Rožnem vrtu ob portoroški plaži.

V petek, prav tako med 9.in 11. uro pa bo sledil še peti iz niza webinarjev STO z naslovom ‘Slovenski turizem med in po Covid-19, odnos do turista – personaliziran & digitalen’. Na tem spletnem sestanku bodo udeleženci spregovorili o digitalnem trženju, odnosih s potrošniki in o tem, kakšni bodo turisti po pandemiji. Poleg webinarje za slovenske turistične delavce, pa je STO v zadnjih tednih pripravila še vrsto spletnih sestankov za tuje organizatorje potovanj in turistične agente.

Prvi webinar je bil že na začetku maja in sicer je bil namenjen nemškemu trgu, danes je bilo na vrsti madžarsko tržišče, sledili pa bodo enaki dogodki, ki bodo posvečeni Avstriji, Beneluxu, Italiji, Združenemu Kraljestvu in nazadnje še Franciji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.