Naslovnica Šport Slovenski rokometaši bi radi za začetek vpisali dve zmagi

Slovenski rokometaši bi radi za začetek vpisali dve zmagi

Avtor: Spletno Uredništvo

Včeraj se je v Zrečah zbrala slovenska moška rokometna reprezentanca, ki jo kmalu čakata prvi tekmi kvalifikacij za nastop na prihodnjem evropskem prvenstvu – doma proti Poljski in v gosteh Turčiji. Slovenski selektor Ljubomir Vranješ je moral v zadnjem trenutku vpoklicati tri nove rokometaše. Vendar to ne bo spremenilo cilja – Slovenija bi rada a teh dveh srečanjih vpisala dve zmagi. 

Prizor s prvega treninga slovenske reprezentance v Zrečah (foto: FB RZS)

 

Z Rokometne zveze Slovenije so pojasnili, da je bilo hitro jasno, da bodo s prvotnega spiska povabljenih igralcev nekateri tokrat prisiljeni odpovedati sodelovanje. Blaž Blagotinšek in Darko Cingesar sta okužena s koronavirusom, Nik Henigman pa je bolezen prebolel pred kratkim in še ni pripravljen. Poleg tega si je Sebastian Skube natrgal prepono, medtem ko je njegov brat Staš ostal v Belorusiji, potem ko so oblasti omejile izstop in vstop v državo.

Slovenskemu selektorju Ljubomirju Vranješu tako ni preostalo drugega, kot da vrzeli popolni na najboljši možen način. Na srečo se je baza kakovostnih slovenskih igralcev v zadnjem desetletju močno razširila, tako da se odsotnosti ne bi smele pretirano poznati. Selektor je vpoklical krožnega napadalca francoskega Limogesa Igorja Žabića, 22-letnega levokrilnega igralca Celja PL Tadeja Mazeja ter predvsem enega največjih talentov v svetu rokometa, 20-letnega organizatorja igre Barcelone Domna Makuca.

»Slovenija bo kvalifikacijske obračune za naslednji sklepni turnir Stare celine začela ta četrtek, ko se bo ob 19.15 v celjski dvorani Zlatorog pomerila s Poljsko. V skladu z ukrepi za omejitev in zaustavitev širjenja novega koronavirusa bo obračun potekal brez prisotnosti gledalcev, ga pa bo zato mogoče spremljati v živo na TV Slovenija 2. Na slovenski nacionalni televiziji bo mogoče spremljati tudi drugi preizkus, ki Vranješeve izbrance čaka v nedeljo ob 16. uri v Turčiji,« so sporočili z RZS.

Seveda na zboru v Zrečah vlada poseben zdravstveno-preventiven režim. Vsi člani reprezentance so morali že pred zborom uspešno prestati test na koronavirus, testiranje pa bo znova potekalo tudi pred obema tekmama. Slovensko izbrano vrsto o srečanja s Poljaki čaka osem treningov, potem pa bo odpotovala V Turčijo s posebnim letom z mariborskega letališča. Pristala bo neposredno v mestu Eskisehir, kjer bo nato tudi odigrala dvoboj.

Cilj selektorja in vseh ostalih članov slovenske moške članske reprezentance je jasen – vpisati dve zmagi. Sicer to ne bo prav lahko, toda s pristopom, ki so ga najboljši slovenski igralci kazali v zadnjih letih, je cilj zagotovo dosegljiv. Optimizem zbuja predvsem dobra forma obeh vratarjev Klemna Ferlina in Urha Kastelica, saj v sodobnem rokometu razpoloženi čuvaji mreže pomenijo ogromno.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.