Naslovnica Trendi Slovenski rokerji Imset kar dvakrat med Top 10

Slovenski rokerji Imset kar dvakrat med Top 10

Avtor: Spletno Uredništvo
Iz mednarodnih glasbenih krogov prihajajo dobre novice za slovensko sceno. Domžalska glasbena skupina IMSET se je namreč na mednarodnem glasbenem tekmovanju ISC v kar dveh kategorijah prebila med najboljše. V izjemni konkurenci 26.000 prijavljenih so jo med ‘Top 10’ uvrstili priznani sodniki, med katerimi so bili člani skupin Coldplay in Linkin Park ter Dua Lipa.
Slovenski rokerji Imset kar dvakrat med Top 10

Dvakrat priti med prvih 10 v konkurenci prek 26.000 prijavljenih je lep uspeh (foto: Matic Gabriel/Agencija Gig)

Na mednarodnem glasbenem tekmovanju International Songwriting Competition (ISC) je bila letos konkurenca res ogromna, saj se je za sodelovanje prijavilo več kot 26.000 glasbenikov in skupin. Vseeno pa se je slovenska rock skupina Imset uspešno prebila vse do finala in za nameček ji je to uspelo kar z obema prijavljenima skladbama – pesmijo ‘Lost Inside’ ter skladbo ‘All The Same’.

Pesem ‘All The Same’ je na koncu osvojila deveto mesto v kategoriji rock pesmi, pesem ‘Lost Inside’ pa se je prebila še višje, saj je bila izbrana kot šesta v kategoriji besedil (‘Lyrics Category’). Velja poudariti, da so skupino IMSET med Top 10 uvrstili priznani sodniki, med katerimi so bili člani skupin Coldplay in Linkin Park ter tudi Dua Lipa. Slovenski glasbeniki tako spet dokazujejo, da so tudi oni lahko na svetovnem nivoju (kar se na primer pri izboru Evrovizije ne dogaja).

Sicer je skupina Imset ena izmed najbolj obetavnih rokerskih skupin v Sloveniji, ki pa se poskuša prebiti tudi v tujino. Doslej je namreč bend že sodeloval s producentoma iz newyorškega studia Sterling, Tedom Jensenom (Green Day, Linkin Park …) in Chrisom Gehringerjem (21 Pilots, Dua Lipa, Lana Del Rey …), pri pesmi ‘All The Same’ pa so združili moči s producentom Chrisom Athensom (AC/DC, Blink 182, Rita Ora, …).

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.