Naslovnica Magazin Slovenski portal za kulinarične turiste spet med najboljšimi

Slovenski portal za kulinarične turiste spet med najboljšimi

Avtor: Spletno Uredništvo
Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem je spletni portal Slovenske turistične organizacije Slovenia.info uvrstil med 10 najboljših spletnih mest za kulinarične popotnike. Portal Slovenia.info je sicer krovno spletno mesto za promocijo slovenskega turizma, kjer se daje velik poudarek tudi na slovensko gastronomijo.
Slovenski portal za kulinarične turiste spet med najboljšimi

Logotip nagrad IGCAT za letošnje tekmovanje (foto: STO/slovenia.info)

Na svečani prireditvi, ki je potekala v finskem mestu Lappeeranta, je Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT) razglasil deset najboljših spletnih mest za kulinarične popotnike v letu 2024. Dogodek je gostilo to ne prav dobro znano mesto ob finsko-ruski meji, ker je bila širša regija okrog Lappeeranta z jezerom Saimaa proglašena za Evropsko gastronomsko regijo 2024.

Med nagrajenci je bil tudi spletni portal Slovenske turistične organizacije (STO) Slovenia.info, ki so ga podobno kot lani spet imenovali med 10 najboljših spletnih mest za kulinarične popotnike. Tokrat so ga strokovnjaki z IGCAT uvrstili med deset najboljših spletnih strani za kulinarične popotnike zaradi dobre strukturiranosti, preproste navigacije, privlačnosti in nadgrajene predstavitve doživetij.

Sicer je bilo to spletno mesto STO med najboljšo deseterico uvrščeno že lanskem letu 2023. Letos so v obrazložitvi posebej navedli zbirko ‘Edinstvena doživetja Slovenije’ (‘Slovenia Unique Experiances – SUE’), kjer je predstavljena bogata izbira kulinaričnih doživetij z vseh koncev države, omenili pa so tudi lep dizajn, možnosti predstavitev v več jezikih ter uporabne spletne povezave s številnimi družbenimi omrežji.

»Izbrana SUE doživetja so deležna večje promocije, imajo svojo predstavitveno stran v 7 jezikih portala Slovenia.info, vključena so v različne promocijske aktivnosti STO kot so: mesečni novičnik Stories from Slovenia (cca 100.000 naročnikov), promocija preko družbenih omrežij, v publikacijah STO, vključevanja v študijska potovanja novinarjev in agentov, ipd.,« so ob tem pojasnili s STO.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.