Naslovnica Slovenija Pričela se je stavka operaterjev centrov za obveščanje

Pričela se je stavka operaterjev centrov za obveščanje

Avtor: Spletno Uredništvo
Današnji dan bo v Sloveniji minil tudi v znamenju nove stavke v javnem sektorju. Tokrat pa gre za prav posebno stavko, saj bodo stavkali operaterji centrov za obveščanje. Kljub stavki bodo vsi klici na telefonsko številko 112 obravnavani kot običajno.
Pričela se je stavka operaterjev centrov za obveščanje

Kdor bo nujno potreboval pomoč, jo bo seveda dobil tudi v času stavke operaterjev (foto: FB Slovenska policija)

Ker minuli konec tedna stavkovni odbor operaterjev centrov za obveščanje in predstavniki sindikata na pogajanjih z vladno pogajalsko skupino niso dobili zadovoljivih odgovorov na svoje zahteve, so z današnjim dnem pričeli z napovedano stavko. Pri tem so z Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR) poudarili, da vse dejavnosti, ki so neposredno povezane z varovanjem človeških življenj in premoženja, ostajajo nespremenjene.

»Vsi postopki, ki so ključni za sprejemanje klicev na številko 112, njihova obdelava, aktiviranje enot, obveščanje ter alarmiranje pristojnih služb, ostajajo nespremenjeni in bodo izvajani nemoteno, kot v normalnih okoliščinah. S tem želimo zagotoviti, da bodo v primeru nesreč vse ustrezne službe, vključno z zdravstvenimi dispečerji, gasilci, gorskimi, jamarskimi in drugimi reševalci, intervenirale takoj po klicu na številko 112,« so sporočili z URSZR.

Pojasnili so še, da bodo v času stavke omejili določene administrativne in tehnične aktivnosti, ki niso ključne za nujno delovanje službe in niso neposredno povezane z varnostjo ljudi. Poleg tega se do nadaljnjega ne bo izvajalo izobraževanje zaposlenih, izostale pa bodo tudi nekatere medijske vsebine, povezane z dnevnimi informacijskimi in tedenskimi bilteni ter analitičnimi vsebinami o nesrečah.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.