Naslovnica Gospodarstvo Slovenski orodjarji z novimi posli iz Stuttgarta

Slovenski orodjarji z novimi posli iz Stuttgarta

Avtor: Spletno Uredništvo

V nemškem Stuttgartu se je zaključil sejem Moulding Expo, na katerem se je uspešno predstavilo tudi sedem slovenskih podjetij. Ta so bila z nastopom na vodilnem evropskem sejmu orodjarstva zadovoljna, saj so se seznanila z novimi trendi s področja orodjarstva in dobila nove kontakte za morebitne nove posle.

Slovenski orodjarji z novimi posli iz StuttgartaSlovenski paviljon v Stuttgartu (foto: Spirit Slovenija)

Sejem Moulding Expo, ki se v prestolnici nemške avtomobilske industrije Stuttgartu odvija vsako drugo leto, je namenjen predstavitvi izdelkov in tehnologij s področja orodjarstva in modeliranja, izdelave prototipov, hitrega oblikovanja prototipov in vzorcev, orodij za litja, orodij za oblikovanje kovin, CAD/CAM tehnologij in orodij, procesiranja, simuliranja ter sorodnih orodjarsko-kovinarskih vsebin. Tokrat se je redstavilo 705 razstavljavcev iz 31 držav, obiskalo pa ga je več kot 13.000 obiskovalcev.

Letos je Javna agencija Spirit Slovenija slovensko skupinsko predstavitev na sejmu še nadgradila in v sodelovanju s TECOS razvojnim centrom orodjarstva Slovenije in Generalnim konzulatom RS v Münchnu pripravila ‘Slovenski dan’, ki se ga je udeležilo okoli 60 obiskovalcev. Na njem je bilo podrobno predstavljeno področje orodjarstva v Sloveniji ter možnosti za nova povezovanja z nemško orodjarsko industrijo.

Orodjarstvo je sicer v Sloveniji zelo dobro razvito, podjetja iz te panoge pa so pomemben igralec tudi v svetovnem orodjarskem prostoru, saj so na primer dobavitelj za največje svetovne proizvajalce avtomobilov. »Slovenski orodjarji so kakovosten in zanesljiv partner, kar se kaže tudi s tem, da sodelujejo s pomembnimi svetovnimi koncerni, predvsem z avtomobilsko industrijo, ter veliko vlagajo v znanje, je bilo povedano na dogodku.

Po dogodku in tudi naslednja dva dneva so potekali vnaprej dogovorjeni poslovni sestanki med slovenskimi in tujimi podjetji. Vsako slovensko podjetje je imelo najmanj pet organiziranih sestankov s potencialnimi kupci ter tudi dodatne sestanke. Podjetja so povedala, da je bila večina sestankov zelo uspešnih, pri nekaterih so se pokazale konkretne možnosti za vzpostavitev nadaljnjega sodelovanja s potencialnimi kupci,« so pojasnili pri Spirit Slovenija.

Med sedmimi slovenskimi razstavljavci je prednosti udeležbe na sejmu s Stuttgartu lepo orisala Anita Kralj (Orkoplast, d. o. o.): »Za udeležbo na tem sejmu smo se odločili, ker želimo razširiti svoj krog kupcev na nemškem trgu, ki za nas predstavlja velik potencial. Prednost takšnega nastopa vidimo v stroškovni plati, kot tudi dejstvu, da se kot skupina podjetij iz iste ali podobne dejavnosti bolj učinkovito predstavljaš trgu.

Na sejmu smo se predstavili kot dobavitelji orodij za izdelavo različnih izdelkov iz aluminija, železa, bakra, medenine … za potrebe elektro in avtomobilske industrije. Na sejmu smo bili letos prvič, z izplenom kontaktov smo zelo zadovoljni, tudi obeti za nove posle so kar veliki.«

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.