Naslovnica Šport Še tri dni trpljenja, v ponedeljek sprejem v Ljubljani

Še tri dni trpljenja, v ponedeljek sprejem v Ljubljani

Avtor: Spletno Uredništvo

 V nedeljo se bo s kronometrom v Veroni iztekla 102. kolesarska Dirka po Italiji. Slovenski adut Primož Roglič je trenutno na tretjem mestu, a sta danes in jutri na vrsti še zadnji dve gorski etapi, kjer se lahko zgodi še marsikaj presenetljivega.

Še tri dni trpljenja v ponedeljek sprejem v Ljubljani Morda pa bo tudi za Primoža zadnje dni Gira spet posijalo sonce (foto: teamjumbovisma.com)

 

Trenutno največji slovenski kolesarski as Primož Roglič je po 18. etapi Dirke po Italiji za nosilcem roza majice Ekvadorcem Richardom Carapazom zaostajal že za 2 minuti in 16 sekund. Tudi če se razlike med vodilnimi na zadnjih dveh gostih etapah ne bi spremenile, bi nato Roglič v nedeljo na 17 kilometrih kronometra v Veroni izjemno težko nadoknadil ves zaostanek. Moral bi namreč pridobiti približno 8 sekund na kilometer, kar je po treh tednih naporov še toliko težje.

Toda vmes sta še dve gorski etapi in Rogliču je v najhujših strminah Alp že nekajkrat malce zmanjkalo moči. Trenutno drugouvrščeni domači favorit Vincenzo Nibali za vodilnim Ekvadorcem zasotaja za minuto in 54 sekund, oziroma je v skupnem seštevku 22 sekund pred Rogličem. Nibali bo v zadnjih dveh etapah zagotovo poskusil napasti, medtem ko je Rogličeva forma malce padla.

Slabo vreme, taktične napake ekipe in premajhna pomoč s strani ekipnih tovarišev so na najhujših klancih upočasnili slovenskega šampiona, ki pa se seveda še ne misli predati. Toda sedaj ni več odvisen le od svojih sposobnosti, ampak tudi od (ne)uspešnosti drugih kolesarjev. Skupna zmaga na Giru je za ‘Roglo’ najbrž možna le, če bi imel danes ali jutri vodilni Ekvadorec večjo krizo.

Toda zadnje dni je prav Carapaz od vseh kolesarjev vodilne skupine deloval najmanj utrujeno, tako da najbrž ni prav veliko upanja. Sicer pa bo moral rogla odbiti tudi napade zasledovalcev. Španec Mikel Landa na četrtem mestu zaostaja za Slovencem manj kot minuto, nekaj manj kot dve minuti zadaj pa je na petem mestu Nizozemec Bauke Mollema.

Omeniti velja še, da drugi najboljši Slovenec na Giru Jan Polanc počasi drsi po lestvici navzdol in je sedaj na 11. mestu. Danes, jutri in v nedeljo se torej obeta zanimiv razplet dirke, za slovenske ljubitelje kolesarstva pa bo mikaven tudi ponedeljek. 3. junija se namreč ob 18. uri pred Mestno hišo v Ljubljani obeta sprejem za Primoža Rogliča, Jana Polanca in Tadeja Pogačarja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.