Naslovnica Šport Slovenski odbojkarji kraljujejo v Srednjeevropski ligi

Slovenski odbojkarji kraljujejo v Srednjeevropski ligi

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenski odbojkarski klub so po preventivni prekinitvi domačega prvenstva šele pred kratkim spet začeli z nastopi, medtem pa slovenskim predstavnikom presenetljivo dobro kaže v mednarodnem tekmovanju – v Srednjeevropski ligi.

Slovenski odbojkarji kraljujejo v Srednjeevropski ligiV Srednjeevropski ligi še neporaženi odbojkarji ACH Volley Ljubljana (foto: ozs.si/Aleš Oblak)

 

Kot so spomnili z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), je OK Merkur Maribor v Srednjeevropski ligi doslej odigral že šest tekem in zbral 4 zmage, s 13 osvojenimi točkami pa se Mariborčani nahajajo prav na vrhu lestvice. Varovanci trenerja Sebastjana Škorca so četrto zaporedno zmago vknjižili že 13. novembra, ko so bili s 3:1 boljši od avstrijsko-slovenske ekipe SK Zadruga Aich/Dob.

Zamejsko moštvo bo sicer že jutri naslednji tekmec slovenskih prvakov iz ACH Volleyja Ljubljana, kateri prav tako nastopajo v tem tekmovanju. Ljubljančani so sicer še edino neporaženo moštvo v Srednjeevropski ligi, a so doslej odigrali le štiri tekme in so skupno zbrali 12 točk, zato so na lestvici na drugem mestu. Najbrž se bo ta seštevek kmalu povečal, tako da ACH ostaja prvi favorit za končno prvo mesto.

Tretji slovenski predstavnik v ligi pa je moštvo Calcit Volleya. Odbojkarji iz Kamnika so doslej uspeli odigrati le tri srečanja, pri čemer so dvakrat zmagali in enkrat izgubili. Tudi oni imajo tako že vse možnosti za naskok na vrh lestvice. V ženski konkurenci Srednjeevropska liga letos ne bo izpeljana, medtem ko igralci slovenskim moških klubov svojo kakovost dokazujejo tudi v posamičnih statističnih razpredelnicah.

»Na vrhu lestvice najprodornejših napadalcev je odbojkar ACH Volleyja Ljubljana, Matej Kök, ki je na štirih tekmah nanizal 42 točk in je v napadu kar 61-odstotno uspešen, sicer pa je največ točk med vsemi igralci doslej zbral Rok Možič, kar 121. Osem točk za njim zaostaja Ahmed Ikhbayri (oba Merkur Maribor), med najboljšimi petimi je še Božidar Vučićević (60 točk) iz ACH Volleyja Ljubljana,« so med drugim zapisali na OZS.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.