Naslovnica Gospodarstvo Slovenski oblikovalci lesa v deželi Danski

Slovenski oblikovalci lesa v deželi Danski

Avtor: Spletno Uredništvo

Jutri v Kopenhagnu že šestič odpira svoja vrata oblikovalski dogodek ‘3daysofdesign’, ki velja za enega najpomembnejših dogodkov s področja oblikovanja na Danskem. Letos na pobudo Javne agencije SPIRIT Slovenija in Veleposlaništva RS na Danskem na njem prvič sodeluje tudi Slovenija in sicer z devetimi podjetji s področja oblikovanja.

Slovenski oblikovalci lesa v deželi DanskiAgencija SPIRIT Slovenija finančno in organizacijsko podpira projekt predstavitve na Dankem skupaj z Ministrstvom za zunanje zadeve ter Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo (foto: pxhere.com)

 

Slovenska podjetja so bila izbrana na osnovi javnega poziva k udeležbi na razstavi lesnega oblikovanja v danki prestolnici Kopenhagnu, ki ga je objavila Javna agencija SPIRIT Slovenija in se bodo v obliki kurirane razstave “NARAVA – designed in Slovenia” predstavila z blagovnimi znamkami: KUBUS, Kobeiagi Kilims, LesnaVesna, LLEESS, Noordung, OLI, Ooh-noo, PIKKA in VULGARIS woodcut.

Organizacija predstavitve dosežkov slovenskih podjetij na področju oblikovanja na dogodku ‘3daysofdesign’ sodi med aktivnosti Javne agencije SPIRIT Slovenija s področja spodbujanja internacionalizacije, v okviru katerih agencija slovenskim podjetjem ponuja številne podporne ukrepe pri izvajanju izvoznih aktivnosti ter zagotavlja informacije o tujih trgih in priložnostih za poslovanje v tujini.

Agencija je že pred leti pričela z usmerjeno in sistematično iniciativo ter z aktivnostmi za krepitev prepoznavnosti slovenskega industrijskega oblikovanja in arhitekture v lesu ter lesarskih inovativnih izdelkov. Leta 2016 je izpeljala uspešen pilotni koncept Slovenia Design Showrooma, enomesečno razstavo slovenskega industrijskega oblikovanja v Milanu, na kateri je italijanski javnosti svoje izdelke predstavilo 20 slovenskih oblikovalcev oziroma podjetij iz lesne, pohištvene in z interierom povezanih dejavnosti.

»Februarja 2017 je sledila druga razstava Slovenia Wood Design Showroom v Zagrebu. Na njej so bila hrvaški javnosti predstavljena raznolika dela 16 slovenskih oblikovalcev različnih generacij, ki so nastala v zadnjih nekaj letih iz lesa ali lesnega derivata. Tretja razstava Slovenia Design Showroom Milano je potekala aprila 2017 z nazivom ‘Oblikovanje kot (z)možnost spremembe: Vrhunci slovenskega oblikovanja v lesu.’

Tedaj se je italijanski strokovni in splošni javnosti predstavilo 15 izbranih oblikovalskih in arhitekturnih presežkov slovenske lesarske panoge, med njimi tudi nekaj inovacij v svetovnem merilu,« so še spomnili pri SPIRIT Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.