Naslovnica Šport Pogačar in Roglič za zgodovino

Pogačar in Roglič za zgodovino

Avtor: Spletno Uredništvo

Medtem ko Primož Roglič danes nadaljuje svoj boj za zmago na Dirki Po Italiji, v svetu kolesarstva še vedno odmeva neverjetni uspeh Tadeja Pogačarja, ki se je včeraj s presenetljivo zmago na Dirki po Kaliforniji vpisal v zgodovino kolesarstva.

Pogačar in Roglič za zgodovino

Prišel, videl, zmagal – Tadej Pogačar je v slogu izkušenega veterana opravil s konkurenco na cestah Kalifornije (foto: BettiniPhot/UEA Team Emirates)  

 

20-letni Tadej Pogačar se je včeraj v Pasadeni vpisal v zgodovino svetovnega kolesarstva. Po sedmi etapi Dirke po Kaliforniji je namreč obdržal vodstvo v skupnem seštevku in tako zmagal dirko. S tem je postal najmlajši kolesar na svetu, ki mu je uspelo slaviti na preizkušnji najvšjega ranga oz. serije UCI World Tour. Za člana ekipe UAE Team Emirates je bila odločilna predzadnja, šesta etapa, ko je dominiral na največjem vzponu celotne dirke in potem za nameček še dobil etapo pred Kolumbijcem Higuito.  

Slednji je na koncu s skupnem seštevku zasedel drugo mesto, zaostal je za 16 sekund. Pogačar je tokrat šokiral vso kolesarsko svetovno javnost, saj prvotno sploh ni bil predviden za nastop na cestah Kalifornije. Ekipa UEA Emirates ga je na seznam uvrstila v zadnjem hipu, Tadej pa se je moštvu v ZDA priključil šele dan pred začetkom dirke! Vseeno je pokazal najboljšo formo in tudi veliko taktično zrelost v odločilni šesti etapi. Mimogrede – Simon Špilak je bil na koncu skupno šesti, zaostal je za dobro minuto.  

Na drugem koncu sveta pa se na Kolesarski dirki po Italiji pravkar začenja drugi teden preizkušnje. Od danes dalje se bodo vse do zadnjega dne vrstile čedalje težje etape, med katerimi bodo tudi take s serijo izjemno naprnih gorskih vzponov. Tam se bo trenutno drugouvščeni Primož Roglič (Team Jumbo Visma), zmagovalec obeh doslej opravljenih kronometrov, za zmago najprej spopadel s Pogačarjevim moštvenim tovarišem Valeriom Contejem. Iz ozadja pa bodo poskusili Rogliča prehiteti vsi ostali, na čelu z najbolj izkušenim domačinom Vincenzom Nibalijem.   

 

 

        

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.