Naslovnica Šport Slovenski nogomet se končno vrača, zgodovinska priložnost za Aluminij in Celje

Slovenski nogomet se končno vrača, zgodovinska priložnost za Aluminij in Celje

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenski ljubitelji nogometa bodo ta konec tedna končno lahko spet prišli na svoj račun. Jutri se namreč s tekmama 26. kroga Prve lige Telekoma Slovenije Aluminij : Mura in Celje : Rudar nadaljuje domače prvoligaško tekmovanje.

Slovenski nogomet se končno vrača zgodovinska priložnost za Aluminij in CeljePrvi bodo na igrišče stopili rdečebeli nogometaši Aluminija in igralci Mure (foto: SJ)   

 

Nogometna Prva liga Telekom Slovenije se po odpravi izrednih razmer, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa, jutri dokončno vrača ‘med žive’. Sicer prav vse razmere za igranje nogoemta še ne bodo povsem enake tistim iz časov pred pandemijo Covida19, a bo nadaljevanje prvoligaške sezone vseeno pomenilo velik korak proti popolni normalizaciji življenja. Prva tekma po dolgem premoru bo jutri ob 19. uri na sporedu v Kidričevem in sicer se takoj obeta zelo napet dvoboj.

Domači Aluminij, ki ima 45 točk in se na visokem tretjem mestu nahaja le 5 točk od vrha lestvice, bo namreč gostil petouvrščeno Muro. Ob 21. uri pa bo sledil še obračun med drugouvrščenim Celjem, ki je doslej zbralo 45 točk – enako kot Aluminij, ter sosedi iz velenjskega Rudarja, ki so na lestvici na zadnjem, 10. mestu. V soboto bo ob 18. uri v Sežani gostovala vodilna Olimpija, ki ima pred najbližjima zasledovalcema lepih, a tudi varljivih 5 točk prednosti.

V nedeljo se bodo ob 18. uri srečali igralci ljubljanskega Brava in kranjskega Triglava, morebitne spodrsljaje vodilnih treh ekip pa bodo poskusili unovčiti nogometaši četrtouvrščenega Maribora (43 točk), ki bodo v nedeljo ob 20.30 z gostovanjem pri presenetljivo predzadnjih Domžalah tudi sklenili 26. krog. Sicer pa ta teden vse nogometaše čaka še obvezno testiranje na koronavirus COVID-19.

»Testiranih bo med 30-35 članov vsakega izmed prvoligašev, to število zajema igralce s pravico nastopa in klubsko osebje, ki je med tekmo na klopi za rezervne igralce. Poleg klubov bodo testiranja opravili tudi sodniki.Stroške testiranja bo krila Nogometna zveza Slovenije, v primeru okužbe pa bo NZS upoštevala priporočila stroke, posamezniku pa bo odrejena izolacija,« so še pojasnili z NZS.

Sicer pogled na trenutno lestvico PLTS potrjuje tezo, da je Olimpija prvi favorit za osvojitev naslova prvaka, Celje in Aluminij si delita drugo mesto, Maribor pa je četrti in obenem zadnji resni kandidat za končno prvo mesto. Velja dodati, da imata Celje in Aluminij izjemno priložnost, da se resno podata v naskok na svoj prvi naslov prvakov Slovenije. Tudi v Mariboru pa bi si želeli pod novim strikovnim vodstvom takoj prehiteti konkurenco in vnovič postati prvaki. Vodilno Olimpijo torej najbrž ne čaka prav lahka naloga. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.