Naslovnica Trendi Slovenski kolesarski asi za konec sezone na Planet TV 2

Slovenski kolesarski asi za konec sezone na Planet TV 2

Avtor: Spletno Uredništvo
Na drugem programu Planet TV so se začeli dnevi, ki so posvečeni kolesarstvu. Že v torek so se pričeli neposredni prenosi kolesarske Dirke po Hrvaški, na kateri Matej Mohorič brani lansko skupno zmago. Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča pa pred koncem letošnje tekmovalne sezone v naslednjih dneh čakata še dve kolesarski klasiki v Italiji.
Slovenski kolesarski asi za konec sezone na Planet TV 2

Tekmovalna sezona se za mnoge kolesarje končuje čez nekaj dni (foto: PR Planet TV)

Na programu Planet 2 so že od torka pričeli s prenosi v živo šest-dnevne kolesarske Dirke po Hrvaški, na kateri slovenski as Matej Mohorič brani lansko skupno zmago. Tudi letos se je kolesar ekipe Bahrain Victorious na Hrvaško odpravil z visokimi cilji, vendar je imel že na prvi etapi smolo, saj je zaradi skupinskega padca za vodilnim v skupnem seštevku zaostal za slabo minuto. Prenosi etap z osme kolesarske ‘Cro Race’ se pričenjajo ob 15 uri.

Konec tedna pa se na sceno vračata tudi Primož Roglič in Tadej Pogačar. Vodilni na mednarodni kolesarski lestvici UCI Pogačar se k tekmovanjem vrača po nekajtedenskem premoru, ki je trajal od konca letošnjega kolesarskega svetovnega prvenstva v škotskem Glasgowu. Roglič pa se vrača kmalu po zaključku Dirke po Španiji, kjer je bil so-tvorec zgodovinskega trojnega uspeha ekipe Jumbo Visma.

Sicer bosta slovenska šampiona 7. oktobra nastopila na zadnji prestižni enodnevni preizkušnji tekmovalne sezone na evropskih tleh – Dirki po Lombardiji, a bosta pred tem nastopila še na dveh italijanskih klasikah, ki ju bo prenašal Planet TV 2. Prva bo Dirka po Emiliji, ki je predvidena že za soboto 30. septembra. Nato bo prihodnji torek na vrsti še ‘Dirka po treh dolinah Vareseja’. Prenosa teh dveh preizkušenj se bosta prav tako ob pričela 15 uri.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.