Naslovnica Šport Slovenski Ironman letos še večji in še boljši

Slovenski Ironman letos še večji in še boljši

Avtor: Spletno Uredništvo

Organizacijski odbor I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, ki bo letos drugič organiziral preizkušnjo za najbolj zmogljive triatlonce, je danes na novinarski konferenci predstavil potek priprav na športno atrakcijo, na kateri letos pričakujejo več kot 2000 športnikov z vsega sveta.  

Slovenski Ironman letos še večji in še boljšiSlovenska Istra ostaja center drugega slovenskega Ironmana, prav tako ostajajo nespremenjene tekmovalne proge in pravila – atleti bodo morali za začetek preplavati 1,9 km, zatem prekolesariti 90 km in nazadnje preteči še 21,1 km. 8 ur in 30 minut je najdaljši dovoljeni čas, da atlet preteče ciljno črto v Kopru in si prisluži prestižni naslov ‘Finisher’ (foto: SJ)

 

Organizatorji triatlona ‘I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria’ so včeraj opravili prvo od treh predvidenih novinarskih konferenc. Lani je bila prva preizkušnja legendarne triatlonske blagovne znamke tako izjemno uspešna, da je bila uvrščena med 15 najbolje organiziranih prireditev serije Ironman v celotni sezoni, obenem pa je bila tudi eno najboljših izmed prvič organiziranih Ironman tekmovanj v svetovnem merilu.

Tega niso potrdile le besede Jurice Baraća, direktorja tekmovanja, ampak predvsem ocene lanskih udeležencev: »Skupna ocena zadovoljstva športnikov po tekmovanju je bila skoraj 90%, kar je več od svetovnega povprečja za prvič organizirani IRONMAN. Glavna letošnja novost je večje tekmovanje, saj smo število prijav povečali na 1.800, to je 600 več kot lani in, da bo začetek tekmovanja ob 9. uri. Tekmovalne proge letos ostajajo nespremenjene.«

Barać se je zahvalil se je še lokalnim podjetjem Marjetica in Arriva ter Univerzi na Primorskem za vso podporo. Ponovil je pohvale vsem 300 lanskoletnim prostovoljcem za njihov čas in pripravljenost za sodelovanje ter tudi za letos povabil vse, ki bi želeli biti del prestižnega tekmovanja. Prijave so že odprte, na voljo pa je še mest. Na uvodni tiskovni konferenci je sicer zbrane najprej nagovoril Tomaž Ambrožič, direktor SBR Sport, ki je nosilec licence IRONMAN 70.3 v Sloveniji.

Slednji je poudaril pomen tekmovanja za Slovenijo in se zahvalil partnerjem, ki pomagajo pri uspešnosti dogodka in tudi verjamejo v zgodbo Ironmana, saj sami tako velikega zalogaja finančno ne bi zmogli. Celotna ekipa je optimistična glede prihodnosti, saj je lanska izkušnja bila izredno pozitivna. »Smo nosilci licence do 2020, vendar so pogajanja za podaljšanje že v teku.Glede na isto obdobje lani, je že veliko več prijavljenih, kar je tudi nek odraz zadovoljstva z organizacijo,« je dejal  Ambrožič.

Letos so se pridružili 4 novi sponzorji: Telekom Slovenije, Joma, Zavarovalnica Generali in Panvita. Trenutno je že prijavljenih skoraj 1000 tekmovalcev iz 44 različnih držav. Poleg domačinov jih je največ iz Italije, Avstrije, Nemčije in Nizozemske – držav, ki so tudi ključni trgi za Slovensko turistično organizacijo (STO). STO, ki jo je na dogodku zastoplala dirktorica mag. Maja Pak, ostaja skupaj z Luko Koper ter obmorskimi občinami glavni partner triatlona ‘I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria.

»Izredno me veseli, da je lahko STO po odlični izvedbi in rezultatih lanskega odmevnega športnega dogodka kot partner ponovno pristopila k projektu tudi v letošnjem letu. Gre za ciljno skupino z višjo kupno močjo in s tem tudi tisto ciljno skupino, ki jo želimo navdušiti za obisk oz. ponovni obisk naše dežele. Posebej veseli, da letošnji dogodek nadgrajuje vrsta trajnostnih ukrepov, ki komunicirajo spoštljiv odnos do enega naših največjih bogastev, to je neokrnjene narave naše dežele in komunicirajo vrednote znamke I feel Slovenia.

Prepričana sem, da bo udeležence tekmovanja in tiste, ki jih spremljajo, Slovenija navdušila tudi kot odlična destinacija za aktivna doživetja, s kakovostno športno-rekreativno infrastrukturo, pristnim gostoljubjem prebivalcev in vrhunsko gastronomsko ponubdo. K uspešnosti projekta ključno prispeva tudi partnersko sodelovanje štirih obalnih občin, to je Kopra, Izole, Pirana in Ankarana, ki bodo jeseni ponovno gostile triatlonce in spremljevalce iz vsega sveta,« je med drugim povedala mag. Maja Pak.

»Taki dogodki nas postavljajo na svetovni športni zemljevid. Zato se tudi zahvaljujem organizatorju, da je izbral slovensko Istro za osrednji kraj tekmovanja. Šport v naši občini igra pomembno vlogo in prepričan sem, da bo slovenska Istra tudi letos upravičila sloves izvrstnega gostitelja. Seveda pa ni vse v turizmu. S podporo tovrstnih športnih dogodkov spodbujamo tudi zdrav življenjski slog in preživljanje prostega časa ne samo tistih, ki se tekmovanja udeležijo, temveč tudi lokalnega prebivalstva,« pa je povedal koprski župan Aleš Bržan. 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.