Naslovnica Gospodarstvo Globalni vrh o prometni povezljivosti ni v celoti namenjen javnosti

Globalni vrh o prometni povezljivosti ni v celoti namenjen javnosti

Avtor: Spletno Uredništvo

V Leipzigu poteka en največjih globalni dogodkov s področja prometa. Mednarodni prometni forum oz. ITF , konferenca poteka pod naslovom ‘Transport Connectivity for Regional Integration (Prometna povezljivost za regionalno povezovanje)’ in sicer pod predsedovanjem Južne Koreje.

Globalni vrh o prometni povezljivosti ni v celoti namenjen javnosti Konferenca o prometu je zelo pomembna tudi za slovensko gospodarstvo, ne le za politiko, a je del zasedanja zaprt za javnost (foto: pxhere.com)  

 

Konferenca ITF je največji globalni dogodek glede prihodnosti prometa. Vrha z naslovom ‘Transport Connectivity for Regional Integration’ oz. po slovensko ‘Prometna povezljivost za regionalno povezovanje’ se udeležujejo najvišji predstavniki s področja prometa 59 držav članic, sodelujejo pa tudi predstavniki industrije in civilne družbe. Osrednji dogodek foruma je zaprto ministrsko zasedanje, kjer predstavniki vseh držav članic izmenjujejo stališča in podajajo mnenja na trenutna odprta vprašanja transportnega sektorja.

V okviru zaprte seje, ki je namenjena samo vodjem delegacij držav članic, je vodja slovenske delegacije državna sekretarka Nina Mauhler poudarila pomen razvoja multilateralne kvote CEMT dovolilnic in potrebo po odpravi vseh rezervacij, ki jih imajo nekatere države na uporabo dovolilnic, saj naj bi se samo tako lahko zagotovil enakopraven pristop vsem izvajalcem mednarodnih prevozov.

V okviru konference se bo slovenska delegacija srečala tudi s predstavniki nemškega in portugalskega ministrstva, z namenom izmenjave informacij v zvezi z usklajevanjem programa tria predsedstev Sveta EU, Nemčija, Portugalska, Slovenija. Po srečanju zunanjih ministrov ‘trojke’ gre za drugo srečanje v okviru priprav na predsedovanje, ki mu bodo sledila še dodatna, vse do dokončne uskladitve programa treh predsedstev. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.