Naslovnica Šport EP v futsalu – znan seznam reprezentantov, Iran odpovedal generalko

EP v futsalu – znan seznam reprezentantov, Iran odpovedal generalko

Avtor: Spletno Uredništvo

Do začetka prvega evropskega prvenstva v futsalu, ki ga bo gostila Slovenija, sta preostala še manj kot dva tedna, slovenski selektor Andrej Dobovičnik pa je danes v Ljubljani predstavil dokončni seznam igralcev, ki bodo nastopili v reprezentančnih dresih. Naša reprezencanca se je sicer znašla v manjših težavah, potem ko je Iran v zadnjem hipu odpovedal obe prijateljski tekmi, ki sta bili predvideni za naslednji teden kot generalka pred EP.

futsal Eurozreb

Skupine evropskega prvenstva v futsalu, ki se v Stožicah začenja v torek 30. januarja (foto: uefa.com) 

 

 Danes je selektor slovenske članske izbrane vrste v futsalu Andrej Dobovičnik razkril izbranih 14 igralcev, ki bodo oblekli reprezentančne drese na bližnjem evropskem prvsntvu. Dobovičnik je to storil na okrogli mizi o futsalu, ki jo je pripravila Slovenska tiskovna agencija STA, prisostvoval pa ji je tudi predsednik NZS Radenko Mijatović.

Sicer je nekoliko nenavadno, da ima STA glavno vlogo ob takšnem dogodku, saj običajno ob podobnih priložnostih Nogometna zveza Slovenije sama skliče tiskovno konferenco, oziroma poda izjavo za javnost z imeni igralcev. Na seznamu Andrej Dobovičnika so se tokrat znašli Dejan Bizjak, Žiga Čeh, Kristjan Čujec, Alen Fetič, Matej Fideršek, Rok Mordej, Igor Osredkar, Damir Puškar, Vid Sever, Anže Širok, Tilen Štendler, Denis Totoškovič, Teo Turk in Gašper Vrhovec, so zapisali na nzs.si, kjer so (kot da nimajo lastne PR službe) objavili tekst STA.  

“S fanti se dobimo danes v Laškem. Nimam posebnih obvestil, da bi bil kdo bolan ali karkoli drugega. Zanima me forma – ali smo jo dvignili na zborih in ali so jih sami dvignili v klubih. Mislim, da so vsi zdravi in upam, da bodo pravi, ko bo to potrebno,” je povedal selektor Dobovičnik.

V zadnjem hipu pa je Slovenija ostala brez ponedeljkove in torkove prijateljske tekme proti Iranu. Iranci, sicer svetovna futsal velesila, so odpovedali obe srečanji, tako da je predvidena dvojna generalka naše reprezentance padla v vodo. “Manjka nam tekem, fantje so zunaj tekmovalnega ritma. Želel sem si teh dveh tekem,” je odpoved Irana komentiral Dobovičnik.

Vodstvo slovenske članske reprezentance v futsalu bo sedaj moralo na hitro poiskati drugo primerno rešitev, kar pa ne bo prav lahko. Sicer se bo naša reprezentanca v Laškem danes že začela pripravljati na prvo tekmo EP, ko bosta Slovenija in Srbija 30. januarja ob 18. uri otvorili prvenstvo stare celine.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.